Гениално измислен сладкиш в Япония се приготвя само от 3 съставки и може да задоволи дори най-капризния вкус. С този сладкиш ще може да спестите и време, и пари.
За него ще са ви необходим 3 яйца, 120 грама бял шоколад, който може да се замени и с млечен, и 120 грама маскарпоне.
В купа натрошете шоколада на блокчета, след което го разтопете на водна баня. Към вече разтопения шоколад прибавете маскарпонето и внимателно разбъркайте до получаването на еднородна смес.
Отделете белтъците от жълтъците, като белтъците трябва да се разбият на сняг, а жълтъците се прибавят към сместа от шоколада и маскарпоне.
След като разбъркате добре жълтъците с останалите съставки, започнете да добавяте разбитите белтъци на няколко части, като разбърквате непрекъснато.
Сладкишът се пече на водна баня в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 15 минути.
Тази торта е измислена от близо 2 години, а гледанията на видеото в Youtube, показващо как се приготвя, надхвърлят милион и половина. Коментарите са положителни, а сладкишът се описва като лек и изключително вкусен.
Ако ви се хапва сладкиш с отчетлив вкус на шоколад, може да приготвите и друг бърз десет, за който ще са ви необходими само 3 продукта и около 40 минути време.
За шоколадовия сладкиш ще са ви нужни 6 яйца, 2 чаени чаши с блокчета от млечен шоколад и 6 супени лъжици масло.
Разтопете шоколада на водна баня, след което прибавете маслото и жълтъците, като разбъркате до хомогненна смес. Белтъците разбийте на сняг и постепенно ги прибавяйте към шоколада.
В намаслена и набрашнена тавичка изсипете сместа и печете на 190 градуса.
Коментари