В домашни условия сме свикнали да поднасяне на семейство и приятели предимно спагети Болонезе и Карбонара или техни производни. Ще ви предложа няколко салати, с които да разнообразите менюто си и да откриете разнообразието от видове паста.
Мидички с пилешко
Сварете 250 г паста мидички в подсолена вода и после отцедете. Сварете и нарежете на малки парчета 4 сварени пилешки гърди. В купа смесете пастата, пилешкото, 50 г каперси, зелени и черни маслини. Овкусете с дресинг от 4 с.л. зехтин и сока от 1 лимон сол и черен пипер. Разбъркайте добре и сервирайте.
Фарфале с броколи и синьо сирене
Сварете 250 г паста фарфале в подсолена вода и после отцедете. Смесете ги с 300 г сварено броколи и 150 г синьо сирене, нарязано на кубчета. Овкусете с дресинг от 3 с.л. зехтин и сока от 1 лимон, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре и сервирайте с една шепа запечени орехови ядки.
Фусили с шунка и авокадо
Сварете 250 г паста фусили в подсолена вода и после отцедете. В тиган запържете 250 г шунка, нарязана на дребни парчета до хрупкавост. Към шунката добавете 1 глава лук, нарязана на ситно, и запържете за още 1-2 минути. В купа разбъркайте пастата шунката и нарязано на кубчета авокадо. Овкусете със сол черен пипер и лимонов сок.
Макарони с риба тон
Сварете 250 г макарони в подсолена вода и после отцедете. Обелете и отстранете семената на 4 домата. Разбийте на пюре доматите, 2 скилидки чесън, сол и черен пипер. Към готовото пюре добавете 2 с.л. зехтин и нарязани на ситно листа босилек. Нарежете на дребно 1 червена чушка и 3 сварени яйца на четвъртини. Натрошете 150 г консервирана риба тон. Смесете всички съставки в купа и овкусете с дресинг по избор. Сервирайте с маслини и нарязан на дребно 1 стрък зелен лук.
Разнообразете скучните спагети с тези свежи салати и добър апетит!
Коментари