Закуската е най-важното хранене за деня, но както има храни, които в никакъв случай не бива да ядем на празен стомах, така има и полезни продукти, поддържащи организма ни здрав.
Овесена каша
Овесената каша създава защитен слой в стомаха, който го предпазва от стомашни киселини и въпреки че не е вкусна като тестената закуска, нейните свойства са по-полезни заради фибрите, които поддържат нивата на холестерола в здравословни граници.
Елда
Елдата е един от най-големите естествени източници на растителни протеини, желязо и витамини, които поддържат функционалността на храносмилателната система.
Царевична каша
Консумацията на царевична каша е естествен метод за детоксикация и регулирана на дейността на чревната микрофлора.
Пшеничен зародиш
По две лъжици пшеничен зародиш на закуска ще снабдят организъма с необходимата доза витамин Е за деня и 10% от препоръчителната доза фолиева киселина, а и могат да помагат за регулирането на храносмилателната система.
Яйца
Няма по-добра закуска от тази с яйца, защото тяхната консумация на закуска ще ви засити и ще намали значително приетите през деня калории.
Диня
Динята е богата на ликопен, чийто прием е важен за здравето на очите и на сърцето, а хапването ѝ на гладно ще снабди тялото с достатъчно здравословни течности.
Боровинки
Според научните изследвания редовната консумация на боровинки подобрява паметта, кръвното налягане и метаболизма, а полезните им действия са много по-силни, ако ги ядете на закуска.
Пълнозърнест хляб
Филийка пълно зърнест хляб на закуска ще снабди организма ви с нужното количество въглехидрати за здравословен старт на деня.
Ядки
Консумацията на ядки на гладко ще подобри храносмилането и ще нормализира pH на стомаха, което ще го поддържа здрав.
Мед
По една супена лъжица мед е препоръчителна всяка сутрин, защото тя съдейства за активността на мозъка и поддържане на хормона серотонин, който ни накара да се чувстваме спокойни и щастливи.
Коментари