Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три любими соса, с които италианците хапват пастата си

Три любими соса, с които италианците хапват пастата си

NEVINEVI
Помощник Готвач
251k
2 от 3 Снимки

Сос Боскайола


500 г печурки се нарязват на филийки, 1 глава лук се нарязва на едро, а 2 скилидки чесън - на ситно. Лукът и чесънът се задушават около 6 минути в 2 с.л зехтин. Сипва се една голяма консерва домати.

Добавят се гъбите и се оставя сосът да ври 15 минути. Подправя се с черен пипер и сол. Сервира се с нарязан магданоз. Този сос е достатъчно за 500 г паста.

Подходяща паста са макароните.

Класическите сосове за паста като Песто, Болонезе, Карбонара или най-обикновен доматен сос с босилек са ни добре познати.

Има някои италиански сосове, които феновете на паста на Ботуша хапват много често, но са малко популярни у нас. Това не ги прави обаче по-малко вкусни.

Общото за всички сосове за паста е, че се приготвят със съвсем прости съставки, които обаче комбинирани по правилния начин, носят неповторимо удоволствие за вкусовите рецептори.

Тук ще ви представим някой по-малко популярни, но много вкусни сосове, с които да разнообразите рецептите си за пастата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати