Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-вкусните унгарски специалитети

Най-вкусните унгарски специалитети

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
3 от 4 Снимки

3. Gyümölcsleves


Представлява нещо като плодова супа и обичайно се поднася през по-горещите дни от годината. Може да се сервира и като предястие. Освен плодове в гозбата има сметана и подсладител. Вероятно идеята за сладка супа ви звучи странно, но повярвайте, вкусовете са толкова добре балансирани, че няма как да не се влюбите в ястието.

Унгарските специалитети са апетитни и пъстри. В голяма част от тях присъстват различни видове месо, тъй като те са вдъхновени от някогашния живот на маджарите, който е бил свързан с отглеждането на овце и друг добитък.

Рецептите в унгарската кухня имат вековна история и се характеризира с ароматни билки и гъсти сосове, които ще ви накарат да си оближете пръстите. Подправките, които присъстват в тях, са червен пипер, чесън, мащерка, риган, кимион, синап и др. Освен месо в солените блюда задължително се влагат продукти като лук, картофи и други сезонни зарзавати.

Впечатляващи са както супите и яхниите на унгарците, така и техните десерти, които заемат почетно място в световната кулинария. Особено интересно е добавянето на плодове към месо, сирене и други солени продукти.

Ястията в Унгария са с имена, които едва ли ще произнесете лесно и ще запомните. Въпреки това споменът за вкуса им ще ви навява усещане за блаженство дълго време. В горната галерия вижте и кои са специалитетите, които задължително трябва да опитате, ако се озовете в тази колоритна страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати