Няма човек, който да не обича вкусни и сочни бургери. Дори да се опитвате да отричате – всеки път, щом видите това произведение на кулинарното изкуство, ви потичат лиги. Има само още едно, което може да направи бургера по-добър, и това е подходящата гарнитура за бургер.
Отлични за закуска, обяд и вечеря, бургерите имат наистина невероятен вкус. Те може и да не са най-диетичното ястие, което може да похапнете. Ако ги приготвите с правилните продукти у дома обаче, сандвичите могат дори да са здравословни.
Най-здравословните бургери се приготвят с домашна пълнозърнеста питка, прясно месо без мазнини и в добавка - повече свежи зеленчуци. Солта и мазнината се избягват.
Всичко това е идеално, но един истински готвач ще се замисли и за апетитна и пикантна гарнитура за бургери. Тя ще даде финалния завършек на бургера. И не - не става въпрос за пържени картофки. В галерията горе ще откриете някои оригинални и супервкусни идеи как да направите от ястието си истински кулинарен шедьовър, на който никой не може да устои.
Микс от зеленчуци
Ако не добавиш зеленчуците в самия бургер, то нека те са негова гарнитура. Една зеленчукова гарнитура за бургери ще добави невероятен вкус към основното ястие, и то без никакви калории. За целта смесете чаша настъргани репички и моркови. Разбъркайте и добавете нарязана на ситно люта чушка и половин чаша кориандър;
Домати и люти чушки
Ако обичате да добавяте кетчуп към хамбургера – направете си домашен. За целта смесете 6 сварени домата, половин глава лук и люти чушки в чопър и ги разбийте до средно или напълно гладка смес. В резултат получавате една пикантна експлозия от вкусове, която със сигурност ще допадне на всеки любител на бургерите;
Сладко-кисел лук
Отличен избор за всеки сандвич. Приготвя се по следния начин: в тиган се разтапя малко масло. В него се добавя лукът, нарязан на филийки и се готви 15 минути при постоянно разбъркване. След това се добавят малко домати, 1 с.л. червен винен оцет, 2 ч.л. захар, ½ ч.л. пикантен сос, сол и пипер на вкус. Оставя се още няколко минути. Готовата смес служи като сос, който може да се сложи в или до хамбургера;
Лук по азиатски
Изпеченият на скарата лук е универсална подправка за всяко ястие. Ако обаче си фен на по-пикантния вкус, можеш да го подправиш по азиатски. За целта се смесват сос Хойсин, сусамово олио, настърган джинджифил или вода. Разбъркайте добре и при постоянно бъркане добавете изпечения на скара лук. Полученото се поднася като гарнитура на бургера.
Вижте още идеи за вкусни гарнитури и рецепта за вежди бургери.
Коментари