Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Здравословните храни, които ще ни помогнат да забравим захарта

Здравословните храни, които ще ни помогнат да забравим захарта

3 от 5 Снимки

Моркови


Морковите може и да не покриват представата ви за десерт, но са свежи, естествено сладки и изключително полезни. Винаги дръжте няколко в хладилника си, за да са ви под ръка, когато ви се прияде сладко.

През последните години все повече се говори за вредата от захарта. Множество изследвания показват, че тя води до наднормено тегло и свързаните с него заболявания, диабет, нарушени мозъчни функции и състаряване на кожата. А когато се опитате да се откажете от захарта, разбирате, че е силно пристрастяваща.

Както и при други пристрастяващи субстанции, спирането на лошия навик е изключително трудно. Що се отнася до захарта, колкото по-малко ядете, толкова по-малко ще ви се яде. Но дори и напълно да спрете консумацията й, желанието за сладко остава. И тук стои въпросът има ли начин да го задоволите, без да опропастявате всичките си усилия. И отговорът е положителен.

Според австралийската компания Аз отказвам захарта, която насърчава хората да се откажат от кристалното изкушение, както подсказва и името й, има естествено сладки храни, които ще ви помогнат. Те ще задоволят апетита за сладко, за да не посягате към захарните изделия.

В горната галерия вижте храните, които ще ви помогнат да откажете захарта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати