Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-мощните 10 супербилки за подмладяване, признати в цял свят

Най-мощните 10 супербилки за подмладяване, признати в цял свят

ЗориЗори
Гуру
5088k
3 от 10 Снимки

3. Коприва


Копривата е превъзходен тоник за лечение на хронично изтощение и умора, казва Рейчъл. - За онези, които са изтощени от стреса и страдат от депресия и безпокойство, високата хранителна стойност и изчистващите съставки в копривата поддържат цялото тяло, но най-вече нервната система.

Копривата е мощно противовъзпалително средство и чаят помага при артрит и всякакви по-продължителни инфекции. Той има и диуретичен ефект, щадящ организма, и по-продължителното му приемане се прилага при проблеми с отделителната система.

Копривата също така е и средство за пречистване на кръвта и лимфите, има антиалергични и антианемични свойства. Копривата е богата на желязо, магнезий, фолиева киселина, витамини А и С.

Всички знаем, че една здравословна диета трябва да включва нашите пет хранения на ден с различни плодове и зеленчуци. Но важно е да се замислим, че билките също могат да ни помогнат, за да бъдем здрави, енергични и позитивни.

Експертът билкар Рейчъл Ландън разкрива ползите за здравето на специална група от билки, наречени адаптогени в новата си книга Супербилки (Superherbs).

Билки като куркума, коприва и джинджифил доказано поддържат тялото в добро здравословно състояние, стимулират имунната система, облекчат стреса и внасят много важен баланс в нашето тяло.

Открийте топ 10 на супербилките, с помощта на които ще се подмладите, ще се предпазите от стресови ситуации и ще усетите трайно подобрение в начина по който спите през нощта и се събуждате сутрин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати