Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Победи зимната авитаминоза ето така! Съвсем лесно е

Победи зимната авитаминоза ето така! Съвсем лесно е

Мария СимоваМария Симова
Автор
50621k
5 от 6 Снимки

5. Сушените плодове


За да се предотврати недостигът на витамини през зимата, е необходимо да се намали консумацията на захар. Доказано е, че с честото и неконтролирано ѝ използване тя методично подкопава имунитета. Алтернативни източници на сладост могат да бъдат естественият мед, сушените плодове, домашният мармалад или сироп от агаве. Несравнимо полезни са джинджифиловите захаросани плодове. Нарежете на тънки филийки 300 г корен от джинджифил и го накиснете във вода за един ден, сменяйте водата на всеки 6 часа. След което залейте резенчетата с 50 мл прясна вода и добавете 200 г мед и варите за 5 минути. Оставете захаросаните резени да изсъхнат и ги натъркаляйте в смес от пудра захар и канела.

Втората половина на зимата е най-тревожното време за тялото. Имунитетът е по-уязвим от всякога. И причината за това е зимната авитаминоза, която е най-коварната и опасна.

Симптомите на зимната авитаминоза е изпитвал всеки от нас. Липсата на енергия, чупливи нокти и суха коса, съсухрената кожа, обострянето на хронични заболявания и честите настинки говорят за авитаминоза.

Най-често авитаминозата през зимата се развива поради липса на витамин А в организма. За да възстановите нормалното му ниво, ще ви помогнат мазните млечни продукти, черен дроб, яйца и морска риба.

Борбата с авитаминозата е най-разумното нещо, което може да предприемете в студената част на годината, а зимните заболявания са изпълнени с най-непредвидимите и опасни последствия. Погрижете се за имунитета на близките, така че зимата да е активна и радостна!

Как да укрепим имунната система, за да посрещнем пролетта в добро здраве, разберете от нашата галерия. Започнете отсега.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати