Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Подходящи Десерти за Гергьовден

Подходящи Десерти за Гергьовден

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
1342k
3 от 4 Снимки

Плодова пита с ягоди, праскови и кайсии


Необходими продукти: яйца - 4 бр; захар - 2/3 ч.ч. захар; масло - 1 пакет; бакпулвер - 1 ч.л.; брашно - 120 г; ванилия - 1 бр; кайсии - 150 г; праскови - 150 г; ягоди - 150 г.

Начин на приготвяне: Почистете прасковите и кайсиите от костилките, а ягодите от листата. Нарежете по-малките плодове на половина, а по-големите на четвъртинки. Намажете подходяща тава за печене с част от маслото и подредете плодовете. Разбийте яйцата, заедно със захарта, маслото, брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Изсипете сместа в тавата при плодовете и печете в уморена фурна до готовност. Готовия сладкиш обърнете в подходяща чиния. При сервиране поднесете сладкиша поръсен с пъдра захар или гарниран с топка сладолед.

Гергьовден е един от най-големите и най-обичани празници в народния календар. На този ден по стара българска традиция на трапезата, около която се събира цялото семейство, се поставя ароматно печено агне.

Освен това на празничната трапеза трябва да присъства обреден хляб, агнешка дроб сарма, млечни продукти, зелен лук и свежа салата, варено жито, баница и вино.

Но какво би било Гергьовденска трапеза без вкусен десерт за финал? В горната галерия вижте някои вкусни и лесни десерти за Гергьовден, с които да изненадате вашите гости на празника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати