Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Подходящи Десерти за Гергьовден

Подходящи Десерти за Гергьовден

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
1342k
2 от 4 Снимки

Кекс във формата на агне


Необходими продукти: яйца - 3 бр; ванилия - 1 бр; захар - 1 ч.ч.; масло - 70 г; бакпулвер - 1 пакет; кора от 1 лимон; кисело мляко - 1 ч.ч. брашно - 1 1/2- 2 ч.ч.; пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне: Разбийте яйцата заедно със захарта и ванилията. Добавете лимонената кора, маслото, киселото мляко и постепенно прибавете брашното. Намажете формата на агнето с масло и изсипете сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Оставете да изстине и поръсете с пудра захар.

Гергьовден е един от най-големите и най-обичани празници в народния календар. На този ден по стара българска традиция на трапезата, около която се събира цялото семейство, се поставя ароматно печено агне.

Освен това на празничната трапеза трябва да присъства обреден хляб, агнешка дроб сарма, млечни продукти, зелен лук и свежа салата, варено жито, баница и вино.

Но какво би било Гергьовденска трапеза без вкусен десерт за финал? В горната галерия вижте някои вкусни и лесни десерти за Гергьовден, с които да изненадате вашите гости на празника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати