Митове за суровата веганска диета

жена на сурова веганска диета

Мислите ли да изпробвате сурова веганска диета? Макар да има много хора, които се кълнат в ползите от яденето на сурови и живи храни, има и противници, които се водят по общи митове. Ако проучвате този вид хранене научете истината зад шестте мита за суровата веганска диета, които се повтарят отново и отново. Ще се радвате да чуете, че те не са верни.

Мит 1: Трябва да ядете само сурови храни

Някои казват, че трябва да ядете само 100% сурови храни и нищо друго, за да се възползвате от диетата на суровата храна. Докато много хора се придържат към този мит, реалността е, че всяко увеличение на пресните и сурови вегетариански храни ще бъде от полза за тези, които ядат средностатистическа храна.

Обикновено промените като яденето на плодове за закуска, вместо палачинки или наденица, ще подобрят здравето ви. Яденето на зелена салата за обяд ще ви даде повече енергия, отколкото хамбургер, сода и пържени картофи.

Повечето хора обаче са съгласни, че за да получат всички многобройни ползи от суровата диета, трябва да ядат предимно сурови храни, около 90 до 95 процента от храненията. Започнете да увеличавате количеството сурова храна в диетата си, като опитате няколко нови рецепти за сурова храна.

сурова веганска салата

Мит 2: Всичко, което ядеш, да бъде студено

Няма да сте ограничени до студена храна при диетата със сурова храна. Всъщност всичко, което ядете, може да се затопли, стига да не завира. Храната може да бъде затоплена без никакъв проблем.

Мит 3: Можете да ядете само сурови плодове и зеленчуци

Също като мита, че веганската диета се състои от нищо повече от тофу и кълнове, това също е невярно. Суровата храна се състои от много повече от плодове и зеленчуци. Семена, ядки, ядкови млека, покълнали зърна, морски водорасли и сокове са включени в сурова диета, както и някои ферментирали и преработени храни като суров соев сос, кимчи, мисо, сурови орехови масла и студено пресовани сурови масла.

Мит 4: суровата диета е скъпа

Всяка диета може да бъде повече или по-малко скъпа, в зависимост от вашия вкус. Някои от най-скъпите храни на планетата със сигурност не са сурови храни или дори вегетариански и вегански. Филе миньон и омар не са сурови храни. Повечето сурови храни се намират лесно във вашия магазин за хранителни стоки. Ябълки, банани, зелени салати и много зеленчуци са на изгодна цена в сравнение с месото. И вие можете да развивате свободно въображението си организирайки менюто си.

страхотна веганска салата с много зеленчуци

Мит 5: Трудно ще спазвате диетата си, когато излизате

В днешно време никак не е трудно да се нахраните съвсем спокойно дори според тази диета и навън. Голямото разпространение на този вид хранене позволява на все повече места да си поръчате различни сурови ястия без проблем.

Мит 6: Създаването на сурови храни отнема часове в кухнята

Може да се страхувате, че ще прекарате цялото си време в кухнята, нарязвайки зеленчуци и дехидратирайки храни в продължение на часове. Всъщност това не е така. Салати, шейкове и много сурови супи се приготвят бързо. Потърсете сурови рецепти за веганска храна, които са бързи, лесни и не изискват скъпо оборудване.

Освен това има много домакински уреди, които ще ви спестят доста от работата, като чопър, дехидратор и сокоизстисквачка. Те в крайна сметка се превръщат в устройства за спестяване на труда.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати