За какво помага сокът от магданоз?

За какво помага сокът от магданоз?

ползи от сока от магданоз

Магданозът е градинско растение, отглеждано за използване в кулинарни цели. В допълнение към традиционната употреба, магданозът се използва и като лечебно растение.

Магданозът съдържа значително количество хлорофил, без който нормалната хематопоеза в човешкото тяло е невъзможна, тъй като хлорофилът в комбинация с желязо е отговорен за състава на кръвта. Един възрастен може да си осигури дневната доза витамин С само от 50 г пресен магданоз.

В сравнение с други зеленчукови сокове, сокът от магданоз има най-висока биологична активност. А това означава, че когато използвате този сок, трябва да се придържате към малка доза, която не трябва да надвишава доза от 50 г. Можете да комбинирате сок от магданоз със сокове от други билки и зеленчуци, например, целина, маруля, моркови и спанак.

Прясно приготвен сок от магданоз е в състояние да нормализира дейността на надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Уникалният химичен състав на такъв сок ефективно действа при дисфункция на пикочно-половата система.

Сокът се справя с пречистването на кръвоносните съдове, общото им състояние се подобрява, съдовата еластичност се увеличава и се предотвратява тромбозата.

Магданозът, както и неговият сок, съдържат в състава си антиоксиданти, което обяснява противораковите способности на растението: възпалението се елиминира и токсичните вещества се елиминират. Сокът от магданоз е особено полезен за пушачите.

сок от магданоз

При нарушения в цикъла и болезнена менструация се използват сок от магданоз и цвекло, взети в равни пропорции. Сместа може да бъде допълнена с 1 част сок от моркови. За да постигнете по-голям ефект по време на лечението, трябва да забравите за захарта, въглехидратите, месото и нишестето.

Терапевтичният ефект на сока от магданоз е известен при спазми в бъбреците, затлъстяване, възпалителни процеси на простатната жлеза, метеоризъм, хипертония, цистит и оток в резултат на нарушена сърдечна функция.

Сокът от магданоз се използва в комбинация с други зеленчукови сокове за лечение на разширени вени, атеросклероза, хемороиди, глухота и други заболявания на слуховите органи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати