Приготвяне на домашен пастет - лесно, вкусно и икономично!

Приготвяне на домашен пастет - лесно, вкусно и икономично!
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см-14%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
28.00 лв.
24.00 лв.
Виж ››

Домашно приготвените пастети от птици, месо, риба или зеленчуци са чудесна идея за закуска, обяд или празнична трапеза. Можете да направите предястието, приготвено у дома, по-вкусно, като добавите разнообразни подправки на вкус, моркови, лук, билки, варени яйца, сметана, месен бульон.

В състава на вкусния домашен пастет влиза и черен дроб, сланина или мас.

Месото се задушава или сварява с ароматни подправки и зеленчуци. Те не само ароматизират, но и го правят по-сочен. Сол се прибавя в момент, когато всички съставки се смесват в един съд, но все още не са смлени. Смила се и се смесва в хляб, накиснат в бульон, и яйца. Пастетът се омесва се добре и се подправя допълнително при нужда.

Домашният пастет се поднася отделно в чинийки или намазани на хлебни филийки. Приготвят се непосредствено преди поднасяне или поне час по-рано, като дотогава може да се съхранява в хладилник в покрит съд. Ако пастетът се държи по-продължително време изложен на въздух, цветът му се променя и изгубва приятния си апетитен вид.

Поставете приготвения домашен пастет в буркани и залейте отгоре с олио или покрийте с тънък резен сланина. Бурканите дръжте на хладно място или в хладилник. Така пастетите могат да се съхраняват 10-15 дни.

Освен това такъв пастет от черен дроб или месо може да бъде допълнително стерилизиран в буркани, тогава съхраняването на пастата определено няма да създаде проблеми!

Като асортимент пастетите се поднасят рядко като самостоятелно предястие. Най-често те са съставна част или допълнение на други топли предястия - сандвичи, воловани, асортита.

Гарантирано вкусно ястие с пилешки дробчета - пилешки пастет. Той е деликатен, удовлетворяващ, много вкусен, а и икономичен. Приготвя се лесно, така че пастетът с дробчета от пиле е подходящ за ежедневните менюта.

Дано сме ви дали добра идея за празнично предястие - нека тази ретро рецепта заеме своето място на празничната трапеза!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати