Идеи как да направим лесна декорация на кухнята

декорирана кухня

Откъм оформление на кухнята ние обикновено гледаме единствено само подредбата ѝ. Да пригодим кухненското помещение по начина, по който ще ни е най-удобен за използването му.

Като се замислите обаче, в кухнята човек прекарва също доста време и добре да внесете и в нея някаква декорация. Как да направим лесна декорация в кухнята?

1. Красиво оформени бурканчета, съдържащи сухи подправки

Сещате ли се как някои баби по нашенските сергии опаковат сладка, конфитюри, мед и всякакви други вкусотии в малки бурканчета, на чийто капак е сложена най-обикновена опаковъчна хартия или дори салфетка, но старателно овързана с конопено въженце на фльонга? Да ти стане от мило по-мило и от драго по-драго.

Нищо не ви пречи и след като сте закупили пакетираните си изсушени билки да ги прехвърлите в подобни бурканчета, които да надпишете и да опаковате капачките им така, че да придобият истински винтидж ефект.

2. А защо не саксии с пресни билки?

Пресните билки внасят много свежест във всяко едно помещение, но вероятно няма по-подходящо от тях от кухнята. Все пак те са и чудесна добавка към всеки кулинарен шедьовър.

пресните билки са идеална декорация за кухня

Наредете на перваза на кухненския си прозорец саксии с пресен босилек, розмарин, мащерка, магданоз или риган. Дори и дафиновият лист може да се отглежда в саксия. Важното е редовно да поливате своите пресни подправки, както и да им дадете достъп до достатъчно светлина.

3. Картини, внасящи настроение в кухнята

Логично е, че дори и да разполагате с някоя истинска картина на нашенски или чужд художник, то надали бихте я окачили в кухнята си. Какво обаче бихте казали за репродукция на някой от натюрмортите на Пол Сезан, представящи плодове? Надали има по-подходящо изображение за някоя кухня. Или пък репродукция на картината на Ван Гог, известна като "Слънчогледите". Тя би излъчвала не само свежест, но и настроение на кухненското ви помещение.

4. Помощници в кухненската ви работа, които спокойно можете да държите за декорация на кухненския плот

Гранитното хаванче, което може да бъде използвано за най-разнообразни кулинарни цели, придава само по себе си изискан вид на кухнята, стига да го държите на видно мясо, а не скрито в някой кухненски шкаф. Същото важи и за онези кухненски дървени дъски, които са от "едно време" и са от масивно дърво или по-модерният им вариант - дъските, които са с картина или някакво изображение върху тях. Просто се научете да ги използвате като декорация в кухнята, а не само за практични цели (да режете върху тях продуктите си) - режете само от обратната им страна. Това е!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати