gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Размразяване в микровълнова - как става?

Размразяване в микровълнова - как става?

размразяване в микровълнова

Ако и вие често прекарвате много време на работа или водите много активен живот, тогава със сигурност цените удобството от употребата на микровълнова. Тя може много да улесни задълженията ви в кухнята, тъй като в нея можете не само да приготвите някои ястия, но и да размразите продуктите. Моделите, които ще намерите на пазара са много различни, но като цяло принципът им на работа е един й същ.

Размразяване в микровълнова - как става? В следващите редове вижте повече:

Ако и вие искате да приготвите вечерята си по-бързо и да не чакате да се размразят продуктите от фризера, тогава тези лесни съвети ще ви помогнат да размразявате по-лесно и бързо всичко с помощта на микровълновата.

1. Ако планирате да размразите пилешко месо, тогава е добре да го приготвите предварително, а именно да е разпределено на по-малки порционни парчета. Можете да сложите и гулаш, като процедурата ще е същата. По този начин продуктът ще се размрази по-равномерно и бързо, а освен това ще съхрани равномерната си структура.

2. При размразяването на плодове и зеленчуци, можете да добавите съвсем малко вода (няколко супени лъжици). По този начин ще можете да не загубите ценния сок от продуктите, както и процесът ще стане по-бързо.

3. Използвайте специални контейнери за микровълнова.

4. При размразяването на тестени изделия, сложете до тях чаша с вода.

5. Използвайте минимална мощност.

6. И не на последно място: дори и да бързате, не слагайте максимална мощност, тъй като в противен случай можете само да развалите продуктите.

Можете да размразявате в микровълнова не само отделни продукти, но и цели ястия. Така например, можете да си изпържите кюфтета и да сложите част от тях във фризера. По този начин ще можете да икономисате много време и винаги да имате готово блюдо. Подобни заготовки могат да се съхраняват много дълго време и не се развалят. При размразяването на готови ястия отново използвайте специални контейнери и в никакъв случай не ги слагайте в метални купички в микровълнова.

Основният проблем, с който можете да се сблъскате по време на размразяването, е това, че при този процес се образува излишна влага. Именно затова се препоръчва да използвате специални картонени съдове за микровълнова, които ще попият излишната влага. Не слагайте керамични съдове, тъй като можете да ги повредите, като това важи и за използването на фолио. Отдавайте предпочитанието си на стъклените, порцелановите или керамичните съдове.

размразена лазаня в микровълнова

Специалните контейнери са оптимален вариант, а освен това с тях размразяването на продуктите става по-бързо, тъй като можете да съхранявате готовите ястия в тях във фризера. Така няма да се налага да ги прехвърляте в друг съд, когато решите да ги размразите.

Препоръки при размразяване в микровълнова:

- използвайте специални термоустойчиви съдове, които лесно издържат големите промени в температурата;

- размразените продукти не могат да издържат след това дълго време в хладилника;

- размразявайте ястията непосредствено преди консумация;

- микровълновата трябва да е на минималната си мощност, тъй като в противен случай ще се получи така, че само горната част ще се е размразила, а отвътре продуктите ще са още замръзнали.

Няма нищо сложно или трудно при размразяването в микровълнова. Основните неща, с които е важно да се съобразите, е това да използвате специални съдове, да поставите минимален режим на работа и да размразявате продуктите непосредствено преди консумация. Не се старайте и да ускорите процеса, тъй като така можете да развалите замразеното ястие. По-добре е размразяването да отнеме малко повече време, но така качеството и вкусът на продуктите ще се запазят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати