Правила при готвенето на кестени

Правила при готвенето на кестени
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.24 лв.
Виж ››

Кестените са любим деликатес от древни времена. Най-древните римляни и гърци са обичали да ги ядат за десерт или мезе за виното.

Кестените са широко използвани в европейската кухня. Те са включени в менюто на много ресторанти във Франция, Италия и други места, известни с качествената си кухня.

Например в Париж кестените се готвят точно на улицата в специални големи печки. Освен това във Франция се пекат на огън, в тигани със специални дупки, готвят се на супи с кестени, сервират се с морски дарове. Дори хляб с кестени и сладки се правят от кестеново брашно.

Кестените са изключително здравословни, тъй като те съдържат естествени растителни протеини и въглехидрати, които лесно се усвояват от организма. Съдържат важни вещества като аскорбинова и фолиева киселини, калий, мед, желязо и цинк.

Готвене на кестени

Суровите кестени се съхраняват най-добре в тъмни, хладни помещения - например в шкафове.

Правила при готвенето на кестени

Има много начини за приготвяне на кестени. Дори най-обикновени варени кестени могат да ви доставят огромно удоволствие, докато ги хапвате. За целта измийте кестените и без да ги цепвате, ги сложете да се варят за около 40 мин в подсолена вода.

Най-лесно и вкусно е просто да изпечете тази полезна есенна храна в тиган, ароматът на пържени кестени е просто невероятен.

Първо, те трябва да бъдат обелени. Това може да стане с ножица или обикновен нож. Ако кестените не са пресни, ще ви е по-трудно. Тогава можете, първо, да ги сварите в малко подсолена вода или да ги покриете с влажна кърпа. Това ще им позволи да се запарят добре и кората да се обели по-лесно.

Пържени кестени

При готвенето на кестени използвайте голям и дебел тиган. Не е нужно да добавяте никакво масло! Не забравяйте, че кестените трябва да бъдат печени на умерен огън. Трябва веднага да хапнете пържени кестени, защото когато се охладят, уникалният им вкус ще изчезне.

Има специални тигани за печене на кестени. Тяхната отличителна черта са малки дупки отдолу.

Печене на кестени във фурна

Изплакнете кестените под течаща вода. Направете по два разреза на кръглата страна на всеки кестен. За тази цел използвайте обикновен или малък назъбен нож, за да избегнете неволното нараняване.

Разстелете кестените върху лист за печене с плоската страна надолу (изрежете нагоре) и поръсите кестените с чиста вода.

Фурната трябва да бъде предварително загрята до 220 градуса. Поставете листа за печене с кестени възможно най-близо до източника на отопление. Кестените се пекат 20 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати