Френски дресинг за салати

Дресинг

За да приготвите френски дресинг за салати, научете се да правите основата и може да експериментирате по ваше усмотрение. Разбийте три супени лъжици зехтин с една супена лъжица оцет и две чаени лъжички горчица.

Като добавяте различни билки, подправки и нарязани на ситно зеленчуци, можете да получите интересна вариация на тема френски дресинг за салати.

Един от най-известните дресинги за салати, известен от векове във Франция, се приготвя по следния начин: една чаена лъжичка морска сол се счуква в хаванче с една чаена лъжичка черен пипер на зърна.

Добавете една скилидка чесън и като се смеси със солта, той лесно ще се превърне в пюре. Чесънът е една от най-важните съставки, затова е добре вътрешността на скилидката да е като крем.

Добавете една чаена лъжичка горчица по ваш вкус – по-пикантна или по-сладка, и разбъркайте добре с останалите съставки в продължение на двадесет секунди.

Видове олио

Така дресингът ще се сгъсти и ще покрие по-добре салатата. Добавете една чаена лъжичка оцет и отново разбъркайте сместа. Ако ще използвате дресинга за картофена салата, можете да добавите ябълков оцет.

Добавете пет супени лъжици зехтин или олио по ваш вкус. Разбийте с помощта на миксер на ниска степен. Преди да залеете салатата с дресинга, разбийте го отново.

Запомнете, че дресингът не трябва да се прави много преди да се използва, защото ще изгуби голяма част от аромата си и това се дължи най-вече на факта, че олиото губи уханието си извън бутилката.

Комбинирайте различни видове оцет и олио, докато не постигнете съвършенството в приготвянето на различните видове дресинг. Така ще намерите дресинг, който ще ви стане любим.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати