Защо е вредна късната вечеря

Ядене на Пица
Закачалка за торби за боклук-24%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Закачалка за торби за боклук
19.00 лв.
14.50 лв.
Виж ››

Няма начин да не сте чували, че късната вечеря е вредна. Ако искате да отслабнете, основната ви задача е да се научите да не се тъпчете в късните часове.

Това е продиктувано от физиологични процеси, които нормално протичат в човешкото тяло в края на деня. Човешкият организъм е сложно устроен. Той усеща залеза на слънцето и когато то настъпи, и тялото ни започва да се подготвя за сън.

Запомнете: изключително вредно за фигурата ви е късно вечер, когато се опитвате да заспите, а не можете, да се нахвърлите озверели към хладилника, след което да опустошите всичко в него.

Често срещана грешка е вечер да се храните със сладолед, чипс с бира, шоколад, торта... През нощта се отделя така наречения хормон на растежа, който участва активно в разграждането на мазнините. При късния прием на храна се наблюдава спад в неговата секреция.

Когато той е в нормални и горногранични нива, съдейства за изгарянето на излишните мазнини, спомага за изграждането на мускулна маса, поддържа добрия имунен статус на пациентите, работата на задстомашната жлеза, а също така и на мозъка, на сърцето и на черния дроб.

Най-добрите храни, които може да похапвате след 17 часа, са продукти като мляко и млечни храни, сурови ядки, месо, кашкавал, извара и яйца. Също можете да хапвате телешкото месо, пилешкото, говеждото месо, заешкото, а също и пуешкото. Най-добрата компания на тези меса е салата с пресни зеленчуци като чушки, маруля, домати, а също така и краставиците.

Ядене на Спагети

Много диетолози съветват вечерта да се приемат храни, богати на целулоза. Например домати, кайсии, моркови, портокали, патладжани, диня, цвекло, ябълки, ягоди. Приемането на гореизброените храни няма да наруши вашата диета.

След всяко хранене задстомашната жлеза изработва хормона инсулин. Този хормон участва в усвояването на глюкозата. Тя е един от основните източници на енергия за тялото и единствен за мозъка. Покачването на инсулина през нощта води до ендокринен срив.

При излишното му изработване през късните часове на нощта хората са предразположени към затлъстяване, холецистит, атеросклероза, жлъчнокаменна болест, остеопороза, хипертония, а също и панкреатит.

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати