gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Лесни Вегетариански Супи

Лесни Вегетариански Супи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
5651643216k
Лесни Вегетариански Супи
Уред за зеленчуци и цитрус преса InnovaGoods с книга с рецепти
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Уред за зеленчуци и цитрус преса InnovaGoods с книга с рецепти
32.00 лв.
Виж ››

Ако искате да похапнете вкусна постна вегетарианска супичка, вижте нашите страхотни предложения.

Зеленчукова супа

Необходими продукти: 1 морков, 1 малка тиквичка, ½ праз лук, 350 г гъби, зеленчуков бульон, 2 с.л. зехтин, мащерка и риган, черен пипер, лимонов сок, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Нарежете праза на ситно, а тиквичката и моркова настържете на ренде. Измийте гъбите и ги нарежете на филийки. Сложете всички зеленчуци в тенджера и ги залейте с бульона.

Варете около десетина минути и подправете на вкус със солта, черния пипер, мащерката и ригана и лимоновия сок. Накрая добавете зехтина. Когато е готова махнете от огъня и сервирайте докато е топла.

Крем супа с праз лук

Лесни Вегетариански Супи

Необходими продукти: 1 картоф, ½ стрък праз, 2 с.л. брашно, сол и черен пипер.

Начин на приготвяне: Кипнете един литър вода, която е предварително осолена. Нарежете праза на ситно и го прибавете, както и нарязания на кубчета картоф. Брашното смесете с малко вода, разбийте го и го прибавете към супата. Свалете от котлона, когато зеленчуците са омекнали вече. Пасирайте и сервирайте с крутони.

Крем супа с червена леща

Необходими продукти: 500 г червена леща, 200 г картофи, 3 скилидки чесън, 1 глава лук, 1 ч.л. чубрица, ½ ч.л. черен пипер, 100 мл олио, 3 с.л. брашно, 100 г растително масло, сол на вкус.

Лесни Вегетариански Супи

Начин на приготвяне: Налейте 1, 5 литра студена вода в подходяща тенджера. Измийте лещата и я сипете вътре, нарежете лука и картофите на едро и ги сложете, прибавете чесъна, подправките и солта.

Варете докато не омекнат всички продукти. Прехвърлете в друг съд и пасирайте. Измийте и подсушете тенджерата, която ползвахте и в нея загрейте олиото и маслото, добавете брашното и пържете за около 4 минути, като бъркате постоянно. Налейте 1 литър вряла вода и добавете пасираната смес.

Оставете да заври като бъркате постоянно. Ако супата стане прекалено гъста, можете да добавите още гореща вода. Сервирайте с резен лимон или поръсете с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати