Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да приготвим чеснови хлебчета

Как да приготвим чеснови хлебчета

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Чеснови хлебчета

Чесновите хлебчета са вкусно допълнение към трапезата. Можете да направите чесновите по два начина – като използвате готова франзела или като замесите сами тестото за тях.

За по-мързеливият начин на приготвяне на чеснови хлебчета са необходими 2 глави чесън, 1 супена лъжица зехтин, 1 франзела, 60 грама масло, 1 супена лъжица босилек, 1 супена лъжица магданоз, 150 грама кашкавал.

Чесънът се обелва и се нарязва на ситно или се изстисква с преса за чесън. Смесва се с босилека и магданоза, които са нарязани на ситно.

Чеснов сос

Кашкавалът се настъргва на едро, добавя се омекналото масло, сол и черен пипер на вкус. Чесънът с маслото, подправките и кашкавала се смесва и се разбърква.

Нарязаната на филийки франзела се запържва леко на намазан със зехтин тиган. Всяка филийка се намазва обилно с кашкавалената смес. Филийките се пекат на 180 градуса в продължение на три минути.

За да направите сами тестото за чесновите хлебчета, са необходими следните продукти: 300 милилитра топла вода, 2 супени лъжици захар, 1 супена лъжица суха мая, 1 щипка сол, 450 грама брашно, 6 скилидки чесън, 50 милилитра зехтин, китка магданоз, масло за намазване на тавата.

Хлебчета с чесън

Захарта и маята се разтварят в топлата вода. Разбърква се и се оставя на топло за осем минути. В тази смес се добавя солта, добавя се постепенно брашното, като се разбърква с дървена лъжица, за да поеме брашното водата. Получава се лепкаво тесто.

С ръце или миксер се замесва еластично меко тесто. Тестото се прави на топка и се поръсва с брашно. Оставя се за 10 минути на топло.

В това време се приготвя чесънът със зехтин. Чесънът се обелва и се настъргва или се нарязва на ситно. Добавя се зехтинът и нарязаният на ситно магданоз.

Всичко се смесва и се оставя за няколко минути на топло. Тестото се разточва на пласт с дебелина 4 сантиметра и се нарязва на правоъгълници.

Тавата се намазва с масло и върху нея се редят нарязаните хлебчета. Отгоре се намазват със сместа от чесън и магданоз. В загрята до 80 градуса фурна се слага тавата с хлебчета и се оставят за 10 минути.

Температурата се увеличава до 190 градуса и хлебчетата се пекат 18 минути. Сервират се топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest