gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Забранени храни за кърмачки

Забранени храни за кърмачки

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Кърмачки
Метален сушилник за съдове на два етажа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
59.00 лв.
Виж ››

Храненето по време на кърмене е от изключително голямо значение. Това, което приемате, преминава в кърмата и се предава в организма на вашето бебе. Поради това всяка хапка и глътка от менюто ви трябва да е премерена, докато не отбиете бебето.

Кърменето е процес, полезен както за вас, така и за бебето ви. То е от голямо значение за здравословното състояние на гърдите ви. От една страна има свойството да предотвратява мастопатия и рак на гърдата, а от друга спомага за по-бързото губене на килограми. В периода на кърмене всяка жената трябва да приема 400-500 повече калории на ден от периода преди забременяването.

През периода на кърмене поради зловредното си влияние съществуват храни, които трябва напълно да премахнете от менюто си.

Забранени храни за кърмачки

Забранени храни за кърмачки:

Кафе и кофеинови напитки

Пикантни подправки

Всякакви стимулиращи напитки от този род, дори силният чай, преминават директно в кърмата. Така могат да предизвикат безпокойство у детето и то да не може да заспи. През периода на кърмене тези продукти са забранени.

Газирани напитки

Цигари при кърмачки

Те са честа причина за неразположения в стомаха. А както носят такива негативи за вас, така ги причиняват и на бебето.

Зеле, боб

Тези храни също подуват стомаха и причиняват определена неразположеност. Ако не искате детето цяла нощ да плаче от колики, просто ги забравете.

Пикантни подправки, лук, чесън, люти чушки

Силните подправки незабавно придават вкус на кърмата, която детето категорично няма да хареса. Дори може да откаже да се храни. Поради това не консумирайте тези храни през периода на бременността.

Цигари

Добре е този вреден навик да бъде прекратен още в началото на бременността, тъй като тютюнопушенето е най-големият враг на развитието на малкия човек. Не трябва да го възобновявате и през периода на кърмене, тъй като никотинът отива директно в кърмата и организма на бебето ви.

Алкохол

Също напълно забранен през периода на бременността, по време на кърменето може да си позволявате много малки количества алкохолно питие, само ако няма да кърмите в следващите няколко часа. Добре е след консумиране на алкохол да изцеждате част от кърмата си и да не я давате на бебето.

Лекарства

Всички приет медикаменти може да промени кърмата. През периода на кърменето е добре да избягвате всякакви медикаменти, дори обезболяващи, за да не навредят на детето. Ако все пак се налага, то предварително се консултирайте с вашия лекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Еми
Еми
22.10.2013 19:37
Зависи колко е голямо детето.Моето кърмаче е почти на 2 години и не мога да кажа,че се лишавам от кафето например.
0
0
Еми
Еми
22.10.2013 19:36
Зависи колко е голямо детето.Моето мърмаче е почти на 2 години и не мога да кажа,че се лишавам от кафето например.
0
4