Авокадото убива усещането за глад

Авокадо
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
Практичен аксесоар за вашия дом:
Ръчна помпа приставка за бутилирана вода
6.99 лв.
Виж ››

Екип от експерти стигна до заключението, че консумацията на авокадо между храненията значително намалява усещането за глад. Само половин авокадо може да задържи усещането за ситост по-дълго.

В изследването учените са сравнявали показателите на доброволци, които комбинирали обяда си с авокадо, и на доброволци, в чиито менюта плодът отсъствал.

Експертите са изследвали 26 души с наднормено тегло, като се оказало, че хората, които хапвали половин авокадо с обяда си, оставали сити с 3 часа повече от другите участници в експеримента.

Крайните резултати показали, че авокадото, освен че стимулира чувството за ситост, увеличава и количеството на инсулин в тялото и спомага за доброто кръвообращение.

Ползи от авокадо

"Да не стоим гладни е важно условие, ако сме решили да сваляме килограми. Ето защо е хубаво винаги да се усещаме сити по време на хранителния ни режим. Освен че е подходящо за диети, авокадото е и много полезно" – смята диетологът Джон Сабат.

В 100 грама авокадо се съдържат 160 калории, като две трети от тях идват от от мононенаситена олеинова киселина.

Изследвания показват, че мононенаситените мазнини, както и олеиновата киселина се използват повече от тялото като източник за бавно изгаряне на енергия, отколкото наситените мазнини.

нездравословно хранене

Освен това авокадото е източник на омега-9 мазнини, които помагат в усвояването на мастноразтворими витамини и антиоксиданти от храната, която човек консумира. По тази причина, за да постигнете най-добри резултати, трябва да ядете авокадото в комбинация с други листни зеленчуци и полезни храни.

Вместо да препоръчват плода обаче в Южна Корея са решили да използват една странна техника, за да спрат хората да се тъпчат с храна.

В азиатската страна пускат клипчета на хора, които поглъщат огромни количества храна.

В самата страна наричат това с термин, който грубо се превежда като "излъчване на вечеря" и на практика означава точно това.

Една от участничките в телевизионните вечери изяде 2 средно големи пици, 30 пържени яйца, кутия с рачешки крака, 5 пакета спагети и пикантна супа кимчи със свинско.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати