Вредните храни, които все още набивате с охота!

Пица
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Много е трудно човек да се храни здравословно, ако е по цял ден на работа или е постоянно в движение. Вариант е, разбира се, да си вземе нещо от дома, но понякога и за това не остава време.

А и напоследък много хора смятат, че едно хранене на ден е достатъчно и би спомогнало за свалянето на някой и друг килограм. Така в края на деня се чувствате толкова гладни, че омитате всяка храна, която видите, а последната ви мисъл е колко всъщност е здравословна.

Специалистите отсичат, че световно разпространеното меню, включващо бургер с пържени картофки, е много опасно за здравето. Тази комбинация се равнява на близо 1600 ккал, от които дори и фитнесът няма да ни спаси.

Препоръчва се да се замени месото с по-леко като пилешкото например, а картофките - с парче сирене. И колкото и да е трудно, си заслужава да се лиши човек от тази калорийна бомба в името на доброто здраве.

Пицата и себеподобните тестени изкушения с много мазен колбас, кашкавал и какво ли още не е следващата храна, която трябва да избягваме. Различните сандвичи, закуски и други подобни са богати на вредни съставки, сред които парчето маруля се губи в морето от трансмазнини.

А вкусната комбинация от супа и хляб трябва да бъде забравена. Особено важно е да бъдат избягвани и дребните и калорични десерти, соленки, чипсове и т.н.

Сандвичи

Пържените храни крият в себе си особен чар и вкус, но за сметка на това са също толкова вредни. Те са нездравословни, защото честата им консумация може да доведе до повишаване на холестерола, поява на атеросклероза и сърдечно-съдови заболявания.

Оказва се, че и някои салати са опасни за здравето. Да, те са полезни, ако не са добавени парчета бекон, крутони и майонезени сосове.

А в моментите, когато се сменят сезоните експерти препоръчват консумацията на зелени зеленчуци, които повишават енергичността и доброто настроение.

Естествено е, че никой не може да задължава човек с какво да се храни. Всеки трябва да се увери във вредите на тези храни, за да усети предимството на здравословното хранене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ivo
Ivo
22.05.2016 13:53
АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ !!!
ОСОБЕНО ЗА СУПАТА И САЛАТИТЕ !!!
0
0