Таро – неочакван източник на витамини

Таро
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods-29%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Таро наподобява вкуса на ямс (сладък картоф), заради което често се нарича катрофа на тропиците. Той се отглежда както в сухи, така и в по-влажни райони и влиза в състава на хавайските специалитети. Таро, освен че е вкусен, е и изключително богат на витамини.

В него се откриват витамин А, С, Е, К, както и витамини от В-групатафолиева киселина (витамин В9), ниацин (витамин В3), пантотенова киселина (витамин В5), пиридоксин (витамин В6), рибофлавин (витамин В2), тиамин (витамин В1). Също е богат на минерали, фитонутриенти, фибри и белтъчини.

Благодарение на изключителното си богатство от витамини, таро има безброй лечебни качества, които го правят много полезен за организма.

Витамин А е важен за зрението при човека, както и за поддържането на здрави кожа и лигавици. Консумацията на продукти, богати на този витамин, са от значение за имунната система, както и за производството на червени кръвни клетки.

Наличието на Аскорбинова киселина (витамин С) в тарото също е голям плюс. Тази киселина е от жизнено важно значение за производството на колаген, както и да поддържа оптимални нива на витамините А и Е. Също подкрепя имунната защита на човека, предпазвайки го от болестотворни агенти.

Витамини

Витамин Е (токоферол) е също в огромна полза на човека. Този антиоксидант е от значение за поддържане на имунитета. Важен е и за образуването на червените кръвни клетки и за усвояването на витамин К в организма. Съществуват и твърдения, че именно токоферолът предотвратява развитието на злокачествените и сърдечно-съдовите заболявания, също и тези на черния дроб и други.

От своя страна, витамин К играе важна роля в съсирването на кръвта. Също е необходим за изграждането на здрави кости и сърдечно-съдова система.

А витамините от В групата в таро го правят абсолютно незаменим. Те участват в редица процеси в организма, без които той не би могъл да функционира правилно.

Таро е наистина много полезен за човека, като не трябва да се консумира в суров вид, защото е токсичен. Приготвен правилно, той ще задоволи всички нужди на организма, поддържайки го здрав и устойчив на вредната околна среда.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати