Кокосовото мляко бори махмурлука

Кокосовото мляко бори махмурлука

Кокосово мляко

Кокосът е изключително полезен за здравето и напоследък се е превърнал в популярна и любима здравословна храна. Кокосовите орехи са полезни за сърцето, засилват имунитета, помагат при алергии, грижат се чудесно за косата и кожата и др. От кокосовия орех може да се приготвят мляко, кокосово масло, кокосова вода.

Кокосовото мляко, например помага при язва. То е изключително богато и на витамин С, Е, В6, К, както и на мед, цинк, фосфор, селен, протеин, желязо и др. Освен това този продукт е изключително подходящ за консумация от хора, които избягват млечните продукти или имат алергия към тях.

Не на последно място, кокосовото мляко може да помогне и в борбата с махмурлука. Именно махмурлукът е най-големият минус на нощния живот, а хората се справят по различен начин с този проблем.

Ако и на вас ви се е случвало да се чувствате не особено добре след бурен купон с приятели – за следващата подобна ситуация се снабдете с кокосово мляко. Според някои източници кокосовото мляко бързо ще пребори махмурлука.

Всъщност и в Бразилия знаят за ефекта на кокосовото мляко върху махмурлука, макар че не го използват в чистата му форма. Там приготвят рибена чорба, в която се слагат различни подправки, зеленчуци и задължително кокосово мляко.

Махмурлук

Кокосовото масло също е изключително полезно и днес се използва все по-широко, въпреки че се е избягвало в САЩ, тъй като е приемано за нездравословно. Всъщност днес специалистите обясняват, че когато е необработено и органично, кокосовото масло се нарежда сред най-полезните и безопасни масла.

Много нисък ръст на сърдечните заболявания имат във Филипините, където кокосовото масло е широко употребявано. Добре познато е и кокосовото брашно, което се прави от вътрешността на ореха. Този вид брашно е изключително богато на фибри и на протеини. С него могат да се правят най-различни вкусни изненади – кифлички, хляб, закуски.

Кокосът и продуктите, които се получават от него, се консумират не само като храна. Те често се използват и като козметични средства – кремове, масла, душ гелове и др.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати