Канадски домашни специалитети

Канадски домашни специалитети

Печена шунка

Канадската кухня е смесица от вкус и аромати, характерни за европейската кухня, но има и някои изцяло канадски специалитета. За да се потопите в атмосферата на тази огромна държава, без да се налага да пътувате надалеч, можете сами да изпробвате някои от най-предпочитаните канадски рецепти.

Супа от тиква

Необходими продукти: 500 г тиква, 4 чаши вода, 1 глава кромид лук, 1 чаша прясно мляко, 1 ч. л. червен пипер, сол на вкус

Супа от тиква

Начин на приготвяне: Тиквата се нарязва и заедно с лука се слага да се вари във водата. След около 40 мин тя трябва да е достатъчно омекнала и се претрива с лука през цедка. Към така получената смес се добавя сол на вкус, червен пипер и прясното мляко. Супата се сервира топла заедно с препечени филийки, намазани с масло.

Свинско месо с бакла

Необходими продукти: 300 г сушена бакла, 4 чаши вода, 500 г свинско месо, 2 с. л. олио, 1 ч. л. горчица на прах, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Баклата се измива и се накисва във водата за 5- 6 часа. Отделно се нарязва свинското месо на големи парчета и се запържва заедно с олиото. Към него се добавя омекналата бакла, горчицата, солта и черният пипер. Залива се със същата вода, в която преди това е била накисната баклата, и се вари без капак, докато омекне месото и се изпари водата. Така приготвеното месо се поднася, докато е топло.

Печена шунка

Необходими продукти: 1 кг обикновена шунка, 1 ч. ч. портокалов мармалад, 2 с. л. мед, 1/2 чаша месен бульон, 200 г стафиди

Паниран бекон

Начин на приготвяне: Шунката се слага във фурната да се пече и през цялото време се залива със смес от меда и мармалада. След като получи приятен загар, се изважда, нарязва се на филиии и към соса ѝ се прибавят бульонът и стафидите. Оставя се за още няколко минути да ври в соса и се поднася заедно с гарнитура от сварена тиква.

Паниран бекон

Необходими продукти: 500 г пушен бекон, 2 яйца, счукан сухар, олио за пържене

Начин на приготвяне: Беконът се нарязва на филии, потапя се в яйцата и се овалва в сухарите, след което се запържва в силно нагрятото олио.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати