Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Опасни деликатеси – кои са храните убийци

Опасни деликатеси – кои са храните убийци

MarianeMariane
Джедай
2559563k
2 от 5 Снимки

2. Черен бъз


Присъствието на бъза може да бъде изненадващо за мнозина, защото полезните свойства на растението са познати на много хора. Бъзът е разпространен на територията на цяла България и хората у нас приготвят от него напитки и сиропи. Консумацията на необработени зрънца бъз обаче може да бъде крайно опасна;

Сигурно ви е втръснало да слушате за вредата от преяждането с вафли или смъртните опасности, които крие преяждането с наденички. Действително рафтовете в магазините са пълни с продукти, които не се препоръчват от диетолози и лекари.

В търговската мрежа обаче има и отбрани артикули, които се считат за здравословни и дори се препоръчват от лекари и специалисти по хранене, но могат да бъдат потенциално опасни, когато не бъдат приготвени както трябва.

Ето ви и списък с петте храни, които са отговорни за най-много смъртни случаи в света. Разгледайте галерията горе и имайте едно наум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати