gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусотии с дреболии в нов прочит

Вкусотии с дреболии в нов прочит

2 от 3 Снимки

2. Свински дроб с винен сос


Необходими продукти: 750 г свински дроб, 50 г масло, 20 г брашно, 1 ч. ч. бяло вино, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка магданоз

Начин на приготвяне: Нарязания на филии дроб се поръсват със сол и черен пипер и се изпържват в маслото. Изваждат се и се слагат в чиния. В същата мазнина се запържва брашното, добавя се виното и малко вода. Сосът се подравя със сол и черен пипер на вкус, в него се пуска черният дроб и всичко се сервира поръсено със ситно нарязан магданоз.

Макар в повечето европейски държави да се гледа лошо на ястията, приготвени от месни дреболии, те продължават да са класика в България, както и в много балкански страни.

Независимо дали става въпрос за дробчета, сърца, бъбреци, чревца и какво ли още не, нашата кухня изобилства от класически и съвременни рецепти за приготвянето на апетитни дреболии.

Ето защо Ви предлагаме 3 интересни рецепти, които можете да изпробвате следващия път, когато се чудите как да разнообразите трапезата си. Разгледайте нашата вкусна галерия горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати