Нахранете вундеркинда със сьомга

Печена сьомга
Електронна везна тип кана-22%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
36.00 лв.
Виж ››

Децата, които са надарени с повече таланти и интелект от връстниците си, имат нужда и от по-специален режим на хранене, смятат шведски диетолози. Малките вундеркинди обаче понякога са по-агресивни и неспокойни, което се отразява на игрите им с хлапетата.

За да се развива интелектът на детето и да бъде то винаги спокойно и жизнерадостно, трябва да консумира определени храни. На малкия гений са му нужни въглехидрати – както прости, така и сложни. На второ място е млякото, което съдържа повече от 20 аминокиселини, 30 минерални соли и 20 витамина. Младият организъм има нужда от мляко, така че не лишавайте детето от него.

Плодове и зеленчуци, както ядки и мед, са необходими на детето за умственото му развитие. Добре е обаче да ги консумира, без да са преминали топлинна обработка, която унищожава по-голямата част от полезните им вещества. Ако се налага обработка, най-добре това да стане на пара.

Вундеркинд

За детето със силно развит интелект е полезна сьомгата и пъстървата. Те са богати на цинк, който помага за концентрацията на вниманието, на йод, който отговаря за работата на ендокринната система. За по-добрата работа на мозъка е добре да давате на хлапето ябълки, броколи, круши и грозде. Орехите се борят с умората и подобряват паметта.

С месото трябва да сте внимателни. То е жизнено необходимо на детето, защото стимулира активната дейност и растежа, което е важно за младия организъм. Ориентирайте се към месо на младото теле, което е богато на витамин D. Сервирайте го печено, а не пържено.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати