Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три идеи за агнешки ястия, подходящи за деца

Три идеи за агнешки ястия, подходящи за деца

2 от 3 Снимки

Агнешко с грах



Необходими продукти: 350 г обезкостено агнешко месо, 1 пакет замразен грах, 3 домата, 1 глава лук, 1 морков, 2 с. л. зехтин, бучка масло, 1 с. л. брашно, няколко стръка копър, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Измитото месо се нарязва на малки порции и се задушава в зехтина заедно с нарязаните на дребно лук и морков. Това става на намален котлон и при непрекъснато добавяне на вода. Когато месото омекне, се добавят настърганите домати, граха, размитото в студена вода брашно и сол на вкус. Малко преди всичко да е готово се слага маслото, всичко се задушава още 15 минути, поръсва се със ситно нарязания копър и се поднася докато е топло.

Агнешкото месо не е от най-уважаваните от малчуганите меса, но освен че то е пълноценен източник на протеини, е богато и на желязо. Ето защо е добре да поднасяте по-честичко агнешко на децата Ви, макар и да се мръщят.

За да Ви улесним обаче, ще Ви предложим 3 идеи за агнешки ястия, които освен че са много полезни, често се харесват дори и на децата. Разгледайте нашите идеи в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати