gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Слабото вино предпазва от рак

Слабото вино предпазва от рак

Вино
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
18.00 лв.
14.40 лв.
Виж ››

Ако всеки ден си пийвате по чашка нискоалкохолно вино, си имате помощник срещу рак.

По поръчка на Световния фонд за ракови изследвания учени изчислиха, че 250-милилитрова чаша вино на вечер със съдържание на алкохола 10 вместо 14 процента крие 7% по-нисък риск от рак на дебелото черво, съобщава Би Би Си.

"От гледна точка на профилактика на рака е най-добре изобщо да не се пие алкохол, но трябва да бъдем реалисти", отбеляза д-р Рейчъл Томпсън от фонда. На учените обаче не им ясно колко дълго човек трябва да пие по-слаб алкохол, за да има полза от него.

Експертите на Световния фонд за ракови изследвания обаче са сигурни, че на всеки 100 души, които пият по-слабо винце, ще бъде предотвратен един случай на рак на дебелото черво.

Учените предполагат, че и другите видове рак като рак на хранопровода, рак на гърдата и рак на гърлото се влияят по същия начин.

Рак се наричат група от злокачествени туморни заболявания. При рак клетки растат неконтролируемо, размножават се и разрушават здравата тъкан.

Нездравословният начин на живот и заобикалящата ни среда са важни предпоставки за възникването и образуването на рак. Тютюнопушенето например е основен причинител на рака на белия дроб.

Ракът на кожата пък се причинява от слънчевата радиация. Болести предавани по полов път също разнасят рак.

Добавки, които се използват от хранително-вкусовата промишленост, също се считат за канцерогенни: консерванти, подсладители, оцветители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати