Здравословни изкушения в кутия за деца

Здравословни изкушения в кутия за деца

В съвременния свят е истинско предизвикателство родителите да научат децата си да се хранят здравословно. В медиите и социалните мрежи всеки ден се изпращат погрешни послания, които подтикват децата да купуват преработени до неузнаваемост и пълни със захар продукти.

Родителите трябва да научат наследниците на природосъобразна храна още в ранна възраст. Те са пример за малчуганите и затова трябва да внимават какво слагат в чиниите пред тях.

Eто няколко вкусни идеи за детски изкушения, подходящи за училище. Най-хубавото е, че могат да се съхранят в кутия.

Здравословни изкушения в кутия за деца

Закуска

Тя е важна за здравословен старт на деня. Сутрин е най-подходящо време за плодчета. Тогава стомахът е празен и плодовете ще заредят детето с енергия, витамини, минерали и ензими. Плодовете помагат и за перисталтиката на червата. Не се препоръчва плод да се дава за десерт, защото ще предизвика ферментационен процес.

Преди да тръгне детето на училище, му поднесете нарязана ябълка, портокал или банан, които да закуси вкъщи. Като втора закуска в пликче сложете накиснати ядки като бадеми. Чрез накисването ядките стават по-лесни за разграждане. Бадемите са богати на витамини, минерали и аминокиселини.

Добре е да се избягват тестени закуски и животински храни, защото те тормозят сутрин храносмилането на децата.

Здравословни изкушения в кутия за деца

Обяд

Нека да е здравословен и полезен. Добре е да сложите в кутията сандвич с хумус, авокадо, пръчици от моркови, краставички, червена пиперка и алабаш. Друга опция за обяд са зеленчуковите напитки. Те са много засищащи и са по-добри от хамбургерите, пица на парче, баница с боза и готвените манджи в училищния стол.

Здравословни изкушения в кутия за деца

Следобедна закуска

Опитайте с кашу, фурми, червени боровинки, кисело мляко с овесени ядки. Заменете с тях вафлите, кроасаните или познатите кифли с шоколад, които се приготвят с бяло брашно, бяла захар, консерванти и оцветители.

Погрижете се отрано за здравето на своите деца, приготвяйте им вкусни изкушения в кутия и няма да имате проблеми със здравето им!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати