Да си направим сами сребърна вода
Napravite sami srebrnu vodu
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Да си направим сами сребърна вода

Да си направим сами сребърна вода

Сребро
Чугунен тиган с капак - 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунен тиган с капак - 26 см
70.00 лв.
Виж ››

Лечебните свойства на среброто са известни от векове. Свойствата на среброто се свързват с естествената защита на нашия организъм. Сведения за използването на среброто като лечебно средство има още преди Христа. Има данни, че древните гърци са използвали сребърни съдове за да запазят свежа водата. Римляните пък са ползвали съдове от сребро, за да съхранят виното. В Китай са се хранели със сребърни клечки.

Всички знаем за сребърните съдове и прибори за хранене в едновремешните богаташки домове. Това било не само за демонстриране на богатство и разкош, а само за разкош, но и като средство за поддържане на здравето.

В днешни дни силата на среброто отново получава своето признание. Широко приложение имат сребърните йонизатори и таблетки за пречистване на водата. Сребро има във филтрите на филтриращите кани за вода. Сребро се използва в някои медикаменти в медицината при изгаряния.

Сребърна вода се получава със специални уреди, произвеждащи сребърни йони. При тях между анода и катода на уреда протича ток, който освобождава сребърните йони във водата. Сребърните йони, от своя страна, действат върху ензима, който използват патогенните микроорганизми и по този начин спира тяхното размножаване.

Сребърна вода

Доказано е, че сребърната вода унищожава над 650 вида болестотворни бактерии, вируси и микроорганизми, помага при болести, инфекции, възпаления и следоперативно възстановяване.

Най-лесният начин сами да си приготвим сребърна вода, е като в добре измит стъклен съд налеем около два литра вода и пуснем в него чиста сребърна лъжица или друг сребърен прибор. Могат да се използват и сребърни бижута, но без камъни и примеси от други метали върху тях.

След като престоят във водата от 48 до 72 часа, тя вече е заредена със сребърни йони.

Вода

По-сръчните пък могат да си направят сами уред за електролиза. Домашно приготвената вода може да се използва за миене на ръцете и лицето, за дезинфекция на съдове, плотове, за измиване на плодове и зеленчуци, за предотвратяване на неприятна миризма от обувки и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати