Как да направя пилешкото месо крехко?
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да направя пилешкото месо крехко?

Как да направя пилешкото месо крехко?

Как да направя пилешкото месо крехко?

За да сготвите крехко пилешко месце, е важно дали пилето е домашно, или от магазина. Домашните пилета задължително трябва да бъдат сварени, преди да ги изпечете на фурна. Така месото ще стане крехко. Друг вариант е да изпечете пилешкото месо с алкохол - бира или вино. Това също ви гарантира перфектен резултат. Месото ще бъде сочно, крехко и много вкусно.

Друг начин да сготвите крехко пилешко месо е, като го печете да използвате хартия за печене. Хартията се маха накрая, за да може пилешкото месо да има коричка. Същия резултат можете да постигнете и с фолио за печене. Месото отново ще бъде крехко и сочно.

Още един вариант да изпечете пилешко месо и то да стане крехко, сочно и много вкусно, е да използвате плик за печене. Не забравяйте да направите малки дупчици на плика с игличка. Резултатът е невероятно крехко пилешко.

Как да направя пилешкото месо крехко?

Пилешкото месо става невероятно крехко и сочно, когато се приготвя и в [тенджера под налягане] или йенска тенджера.

Има рецепти, в които се препоръчва пилешкото месо да се накисне в мляко, преди да се готви. Това отново гарантира крехко и сочно месце.

За да стане крехко пилешкото месце, можете да използвате масло, майонеза, сметана, бира, бяло вино, мляко (прясно мляко или кисело мляко), Кока Кола (или друга газирана напитка), доматен сос, горчица, соев сос, лимонов сок, чесън и всякакви подправки за пиле или според вкуса ви.

Маринатите са още една възможност да направите крехко пилешко месо. Те могат да бъдат с прясно мляко или кисело мляко. Чесънът е подходящ за почти всяка марината за крехко пилешко.

Как да направя пилешкото месо крехко?

Не забравяйте и варианта с бирата. Тя помага месото да бъде много крехко и сочно, когато се пече. Бялото вино също можете да използвате, за да стане пилешкото месо крехко. Всяко газирано безалкохолно също можете да използвате, когато печете пилешко месо. Оригиналните рецепти са с Кока Кола, но не на всеки допада сладникавия вкус, който тя придава на месото. Затова можете да изберете и газирана вода.

Когато печете пилешко месце, можете да използвате и пилешки бульон, за да стане крехко и сочно месото. Друг вариант е да използвате различни сосове, които също ще направят месото крехко.

Можете да печете пилешко месо, като го покриете с тънък слой майонеза, сметана или масло. Така месото поема мазнината и винаги става крехко и сочно, а и вкусът му става невероятен. Ароматът на пилешкото месо е страхотен.

Друг вариант на марината е, като комбинирате соев сос, водка и мед. Месото отново става крехко и много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати