Значението на плодовете

Плодове

Митове

Разбирането на повечето хора, че плодовете трябва да се консумират след хранене, е мит, който е разпространен в цял свят. За повечето от нас, които не знаят този факт, истината е, че плодовете не трябва да се консумират след всяко хранене.

Повечето закуски в отделните страни съдържат пресни плодове, тъй като основните полезни хранителни вещества на плодовете се съдържат в прясната им форма и са полезни за консумация преди хранене.

Също така, независимо колко удобно е консумирането на плодове под формата на плодови сокове, истинската сила на всякакви плодове (включително и цитрусови плодове), се заключава в тяхната цялостна структура, а не под формата на сок.

Полезни плодове

Заболявания и плодово лечение

Съществуват някои корени и стебла от растения, които се отглеждат за специфични цели. Джинджифил например е известно, че лекува сутрешно неразположение почти незабавно. Гадене и болките в гръкляна са чести заболявания, които са по-скоро ненужни дразнения, но важното е да се лекуват в най-кратки срокове, така че да не се достигне до разкъсване на тъканта.

Докато за бананите е известно, че лекуват отворени рани, пчелни ужилвания и разстроен стомах, то сокът от червени боровинки може да лекува разхлабен пикочен мехур, благодарение на високото си киселинно съдържание.

Бананът съдържа много полезни хранителни вещества, включително и известно количество калий. Ананасите от друга страна, са известни с тяхното високо съдържание на манган, който подпомага за превенция на остеопороза при жените и костни фрактури.

Витамини в плодовете

С възрастта, костната плътност на жените намалява, било поради настъпване на менопаузата, когато количеството естроген се намалява драстично или при наличие на декалцификация, което се случва, когато жената навлезе в четиридесетте.

Ананасите могат да помогнат на жените да се справят с ударите, които водят до разрушаване на костите, тъй като те са може би единствените плодове, които снабдяват с много необходимите манган и фибри, които помагат при загубата на мазнини, които претърпява тялото по време на средната възраст.

Още за лечебните свойства на плодовете

Един от най-добрите начини за жените да се справят с досадния пред-менструален синдром /PMS/ е чрез консумация на значително количество банани. Повечето хора използват аспирина за по-бързо освобождаване по време на тежки настинки. Вместо това е необходимо да се опита лечение с лимони.

Плод

Мнозина от нас могат да признят ползотворните ефекти от консумацията на лимони и портокали за облекчаване на синузит, а също така и от консумацията на гуава, които са с високо съдържание на витамин C.

Известен факт е, че чесънът също попада в тази категория продукти, които помагат на хората да се справят с прекомерни настинки. Изследване доказва, че съставки в червените чушки са подобни на тези в сиропи за кашлица.

Полезното авокадо от друга страна, може да помогне за намаляване нивото на холестерола, равносилно на упражнения, свързани с изкачване на стълби, които водят до освобождаване на добрия холестерол в тялото.

Мононенаситените мазнини в авокадото помагат за последващо намаляване на холестерола. И докато повечето хора са запознати с факта, че бананите лекуват диария, малцина от нас знаят, че настърганите ябълки, когато се оставят да покафенеят могат да помогнат за справяне със същия проблем.

Рейтинг

5 4
4 4
3 3
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати