Как се прави плодов топинг за сладкиши?
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се прави плодов топинг за сладкиши?

Как се прави плодов топинг за сладкиши?

Плодов топинг
Стилен свещник на дървена стойка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен свещник на дървена стойка
6.50 лв.
Виж ››

Топингът представлява заливка, с която се покриват сладкарски изделия - сладкиши, торти, кекс, сладоледи и други. Най-използваният топинг е шоколадовият, но разнообразието от заливки за сладкиши е наистина голямо, като най-характерни след шоколада са плодовите топинги.

Освен подобряване на вкусовите качества на сладкишите или създаване на нови вкусови усещания, топингът се използва и за декорация на сладкото изкушение. С него визията на десерта изглежда завършена. Характерно е, че с топинг се залива десертът непосредствено преди да бъде поднесен.

Повечето десерти и сладкиши се заливат с топинг, но има и рецепти, при които топингът се поднася отделно като блюдо, украсен с ароматна подправка, подходяща на вкусовите или ароматни качества на съставките.

Плодови топинги

Плодовите топинги са предназначени за заливане на сладкиши или десерти и са особено предпочитани заради невероятния аромат на пресни плодове, който придават на десерта. С няколко прости рецепти ще представим част от разнообразието на тази добавка към храната.

Топинг от горски плодове

Топинг от горски плодове

Подходящ е за мусове, кексове, кремове и други сладкиши.

Необходими продукти: 200 г захар и 200 г горски плодове. Сокът на 1 лайм и няколко стръка мента за украса.

Начин на приготвяне: Плодовете за топинга и захарта се слагат в касерола и се варят 15 минути. Пасират се и се прецеждат. Ако е необходимо, сиропът се сгъстява още, а накрая се добавя сокът от 1 лайм. Топингът се поднася отделно от муса или сладкиша с украса от мента. Може основният десерт да се залее с него.

Летен плодов топинг

Топинг

Една уникална рецепта, която позволява топингът да се остави за седмица-две в хладилника и с него да се украсяват торти, сладкиши, плодови салати или сладолед.

Необходими продукти:

250 г ягоди

100 г череши

100 г кайсии

няколко вишни или касис

300 г захар

Начин на приготвяне: Почистените плодови се режат на парчета и се заливат със захарта. Добавя се 1/2 к.ч. вода. Вари се на слаб огън 10-15 минути. След като изстине, се прибира в хладилник за по-продължително ползване.

Бадемов топинг

Тази заливка е малко по-тежка и се добавя към кекс и други сладкиши, докато се пекат. Служи като глазура.

Необходими продукти:

1/4 ч.ч. масло

1/3 ч.ч. захар

1/3 ч.ч. глюкоза

1/4 с.л. сол

1 и 1/2 ч.ч. бадеми

Начин на приготвяне:

В касерола се разтопява маслото, смесва се с глюкозата, захарта, солта и 2 супени лъжици вода и се оставя да ври 4 минути. Прибавят се филираните бадеми и се разбърква. С този топинг се намазва кексът или сладкишът, който се пече, а после се допича за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати