Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да се развихрим с уок-тиганаЗа да използваме оптимално уок-тигана първо трябва да разберем какво представлява той.
У нас, както и в повечето страни по света уок-тиганът идва от прословутата китайска кухня. Представлява дълбок, кръгъл тиган, с...
07 Януари
Пилешко на уокНакрая пилешкото се нарязва също на жулиени (може и кубчета) и се добавя последно в уок тигана. Разбъркайте всичко до готовност на пилешкото и подправете с черен пипер....
24 Февр.
1
Азиатски спагети в уокСлед това добавяме ситно нарязаната червена чушка и добавяме соев сос и малко вода да се задуши всичко.
След като месото и зеленчуците са сготвени, посоляваме и поръсваме с повечко черен пипер....
19 Февр.
Крехко телешко в уокМесото се нарязва на кубчета, слага се в купа и към него се прибавят съставките за маринатата. Хубаво се разбърква всичко, затваря се с капак и се оставя в хладилник за около 40 мин....
01 Юли
Свинско със зеленчуци в уокСлагаме уока на котлона и сипваме олиото да загрее леко, след което слагаме месото да се пържи (5 мин.), като често разбъркваме да се изпържи от всички страни....
27 Март
Как се готви грахЕто че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече.
А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
26 Януари
Как се готви зарганЗарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
10 Септ.
Как се готви лефер?Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари.
Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
01 Септ.
Как се готви ярешко?Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
19 Ноем.
Как се готви херингаМаринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
13 Ноем.
Как се готви Фагри?Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри.
Фагри е хищна риба...
12 Ноем.
Как се готви целинаЦелината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене.
Зелената част на...
06 Май
1
Как се готви коприваМоже да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
16 Април
1
Как се готви елдаЕлдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия.
Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
31 Март
9
Как се готви езикПреди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода.
След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
11 Февр.
Как се готви артишокСлед като знаете как се готви артишок, прочетете също:
- как се вари артишок;
- как се бели артишок;
- как се яде артишок;...
26 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Сочно и крехко телешко с уокНарязваме телешкото на тънки парчета и го овалваме в пшенично брашно, чушката нарязваме на тънки жулиени и зеления лук - на не много дребни парченца.
Нагряваме уока, докато не започне да излиза бял дим, и слагаме олиото...
20 Април
1
Свинско със зеленчуци в уок тиганС помощта на дървена или пластмасова шпатула хубаво разбъркайте всичко, поставете капак върху тигана и ги оставете да се задушат. Намалете степента на котлона на ниска (в моя случай на 4 от 9).
5....
10 Юни
Ориз със зеленчуци на уок тиганЗагряваме уок тигана с много малко олио и слагаме лука да се запържи.
Прибавяме морковите, чушката и граха. Измитият ориз се отцежда добре и също го слагаме да се запържи за кратко....
28 Февр.