Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да хапваме по-често кашкавал?Защо да хапваме по-често кашкавал?
08 Февр.
1
Кашкавалът е един от най-вкусните и ценни млечни продукти. Той съдържа до 32 % мазнини, 26 % белтъчини, 2.5-3.5 % органични соли. В състава му влизат и витамините А и В. Освен това кашкавалът е много богат и на калций...
Защо по-често трябва да хапваме моркови?Защо по-често трябва да хапваме моркови?
04 Април
Безспорно морковите са вкусни, питателни и полезни зеленчуци и колкото по-често ги хапваме, толкова по-добре за нас! Защото морковите блестят със завидни здравословни предимства. Ето кои са те!...
Честит празник на динята! Вижте защо трябва да я хапвате честоЧестит празник на динята! Вижте защо трябва да я хапвате често
03 Август
Освен заради многобройните ѝ здравословни ползи динята се хапва често в топлото време и заради освежаващия ѝ аромат, което е основна причина да присъства като основна съставка в много летни коктейли, както и в разхлаждащата...
Защо трябва да си хапвате сом по-често?Защо трябва да си хапвате сом по-често?
14 Юни
Много хора се наслаждават на аромата на сом, но той е много повече от вкусна храна. Включването на хранителната риба във вашата диета ви помага да задоволите нуждите си от протеини и да увеличите приема на витамини...
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
08 Септ.
Тестовете показват, че екстрактите в гроздето потискат растежа на 14 различни вида на вредни бактерии, които често се срещат в човешките черва и стомаха....
Няколко причини да хапвате кенгурско месоНяколко причини да хапвате кенгурско месо
03 Ноем.
Устроени сме от природата да ядем много месо. Ползите и вредите от консумацията на месни продукти са предмет на много спорове, но трябва да се прави разлика между месото от опитомени и отглеждани за храна животни и дивечовото...
Защо е необходимо да хапваме броколиЗащо е необходимо да хапваме броколи
04 Окт.
И ако тези причини са ви малко, за да хапвате броколи по-често, то нашите вкусни рецепти определено ще ви подтикнат към малко вихрене в кухнята: - броколи на фурна; - панирани броколи; - крем супа от броколи....
Защо е добре да хапваме житоЗащо е добре да хапваме жито
06 Януари
Защо е полезно да хапваме жито Въпреки че покрай макаронените изделия житото е поизгубило своята популярност, е много полезно да се хапва поне веднъж седмично....
Защо редовно да хапваме сусамов таханЗащо редовно да хапваме сусамов тахан
12 Август
Сусамовият тахан трябва често да присъства в менюто ни, поради многото ползотворни свойства, които притежава. Народната медицина го препоръчва на жени с преждевременна и силна менструация, както и при менопауза....
Защо да хапваме мандарини всеки денЗащо да хапваме мандарини всеки ден
12 Януари
Видимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са от един и същ сорт. Разликата е, че са по-малки, обвивката им се маха по-лесно, а вкусът им е страхотен. И ако някой още не е разбрал колко полезни...
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?Защо да хапваме повече мандарини през зимата?
30 Дек.
От всички познати ни цитрусови плодове, мандарините са тези, които съдържат най-големи количества витамин С. Освен на него обаче, те са богати още на витамин D и витамин К, предпазващи децата от рахит и важни за...
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Често между зъбите ни остават малки остатъци от месните продукти, които предизвикват загниване....
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Защо трябва да хапвате чушки редовно?
04 Окт.
Така че, ако си падате по лютото, не се колебайте и хапвайте редовно люти чушлета. Можете дори да си приготвите сок от червени чушки, защото той ще се грижи за здравето на косата и ноктите ви....
Защо наричат дюлята медна ябълка? Причини да я хапваш често тази зимаЗащо наричат дюлята медна ябълка? Причини да я хапваш често тази зима
21 Окт.
Дюлевото дърво е овошка, позната на хората от преди 4 хилядолетия. Своето ботаническо име - Cydonia oblonga, дюлята е получила от критския град Кидония, който днес се нарича Ханя. Този есенен плод е познат и под името...
Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?
27 Ноем.
След като знаете за всички тези ползи от ряпата, може да я хапвате по-често в различни ястия. Опитайте салатка с ряпа или салата с моркови и ряпа....
Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?
02 Окт.
Драконовият плод, научно известен като питая, е екзотичен и вкусен плод, който се отглежда в тропични и субтропични райони по целия свят. Този плод с ярка розова или жълта кора и бяла или червена месеста част се счита за...
Защо обичаме да хапваме сладки и мазни храниЗащо обичаме да хапваме сладки и мазни храни
12 Дек.
Спирането на сладките изкушения, което е честа практика при някои жени, може да доведе до огромна нужда от захари, обяснява още специалистът....
Колко често е добре да се яде месоКолко често е добре да се яде месо
20 Май
31
Най-важното е колко често употребяваме този вид храна. Докторите препоръчват: - достатъчно е веднъж седмично да ядете червено месо като говеждо, свинско, агнешко....
Защо да ядем лаврак по-често?Защо да ядем лаврак по-често?
28 Август
Морската кухня е изключително полезна в здравословен аспект и това е известно на всеки. Рибата е популярно ястие на трапезата ни, а видовете са толкова много, че изборът може да задоволи всяко здравословно или кулинарно изискване...
Защо да ограничим приема на месо?Защо да ограничим приема на месо?
19 Юли
В почти всяко българско домакинство месото и месните изделия са на почит. В същото време повечето статистики сочат, че количеството на местото трябва сериозно да се ограничи и да се приемат повече пресни плодове и зеленчуци...
Ето защо да хапвате извара всеки денЕто защо да хапвате извара всеки ден
04 Юли
След като ги узнаете, ще искате да хапвате от нея всеки ден! - изварата е от огромна полза при лечението на проблеми на черния дроб и жлъчката....
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?
16 Май
Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други страни се консумира...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....