Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да хапваме по-често кашкавал?Кашкавалът е един от най-вкусните и ценни млечни продукти. Той съдържа до 32 % мазнини, 26 % белтъчини, 2.5-3.5 % органични соли. В състава му влизат и витамините А и В.
Освен това кашкавалът е много богат и на калций...
08 Февр.
1
Защо по-често трябва да хапваме моркови?Безспорно морковите са вкусни, питателни и полезни зеленчуци и колкото по-често ги хапваме, толкова по-добре за нас! Защото морковите блестят със завидни здравословни предимства. Ето кои са те!...
04 Април
Честит празник на динята! Вижте защо трябва да я хапвате честоОсвен заради многобройните ѝ здравословни ползи динята се хапва често в топлото време и заради освежаващия ѝ аромат, което е основна причина да присъства като основна съставка в много летни коктейли, както и в разхлаждащата...
03 Август
Защо трябва да си хапвате сом по-често?Много хора се наслаждават на аромата на сом, но той е много повече от вкусна храна. Включването на хранителната риба във вашата диета ви помага да задоволите нуждите си от протеини и да увеличите приема на витамини...
14 Юни
Защо да хапваме гроздеТестовете показват, че екстрактите в гроздето потискат растежа на 14 различни вида на вредни бактерии, които често се срещат в човешките черва и стомаха....
08 Септ.
Няколко причини да хапвате кенгурско месоУстроени сме от природата да ядем много месо. Ползите и вредите от консумацията на месни продукти са предмет на много спорове, но трябва да се прави разлика между месото от опитомени и отглеждани за храна животни и дивечовото...
03 Ноем.
Защо е необходимо да хапваме броколиИ ако тези причини са ви малко, за да хапвате броколи по-често, то нашите вкусни рецепти определено ще ви подтикнат към малко вихрене в кухнята:
- броколи на фурна;
- панирани броколи;
- крем супа от броколи....
04 Окт.
Защо е добре да хапваме житоЗащо е полезно да хапваме жито
Въпреки че покрай макаронените изделия житото е поизгубило своята популярност, е много полезно да се хапва поне веднъж седмично....
06 Януари
Защо редовно да хапваме сусамов таханСусамовият тахан трябва често да присъства в менюто ни, поради многото ползотворни свойства, които притежава. Народната медицина го препоръчва на жени с преждевременна и силна менструация, както и при менопауза....
12 Август
Защо да хапваме мандарини всеки денВидимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са от един и същ сорт. Разликата е, че са по-малки, обвивката им се маха по-лесно, а вкусът им е страхотен.
И ако някой още не е разбрал колко полезни...
12 Януари
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?От всички познати ни цитрусови плодове, мандарините са тези, които съдържат най-големи количества витамин С. Освен на него обаче, те са богати още на витамин D и витамин К, предпазващи децата от рахит и важни за...
30 Дек.
Защо да спрем да ядем месоЧесто между зъбите ни остават малки остатъци от месните продукти, които предизвикват загниване....
20 Май
1
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Така че, ако си падате по лютото, не се колебайте и хапвайте редовно люти чушлета.
Можете дори да си приготвите сок от червени чушки, защото той ще се грижи за здравето на косата и ноктите ви....
04 Окт.
Защо наричат дюлята медна ябълка? Причини да я хапваш често тази зимаДюлевото дърво е овошка, позната на хората от преди 4 хилядолетия. Своето ботаническо име - Cydonia oblonga, дюлята е получила от критския град Кидония, който днес се нарича Ханя.
Този есенен плод е познат и под името...
21 Окт.
Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?След като знаете за всички тези ползи от ряпата, може да я хапвате по-често в различни ястия.
Опитайте салатка с ряпа или салата с моркови и ряпа....
27 Ноем.
Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?Драконовият плод, научно известен като питая, е екзотичен и вкусен плод, който се отглежда в тропични и субтропични райони по целия свят. Този плод с ярка розова или жълта кора и бяла или червена месеста част се счита за...
02 Окт.
Защо обичаме да хапваме сладки и мазни храниСпирането на сладките изкушения, което е честа практика при някои жени, може да доведе до огромна нужда от захари, обяснява още специалистът....
12 Дек.
Колко често е добре да се яде месоНай-важното е колко често употребяваме този вид храна. Докторите препоръчват:
- достатъчно е веднъж седмично да ядете червено месо като говеждо, свинско, агнешко....
20 Май
31
Защо да ядем лаврак по-често?Морската кухня е изключително полезна в здравословен аспект и това е известно на всеки. Рибата е популярно ястие на трапезата ни, а видовете са толкова много, че изборът може да задоволи всяко здравословно или кулинарно изискване...
28 Август
Защо да ограничим приема на месо?В почти всяко българско домакинство месото и месните изделия са на почит. В същото време повечето статистики сочат, че количеството на местото трябва сериозно да се ограничи и да се приемат повече пресни плодове и зеленчуци...
19 Юли
Ето защо да хапвате извара всеки денСлед като ги узнаете, ще искате да хапвате от нея всеки ден!
- изварата е от огромна полза при лечението на проблеми на черния дроб и жлъчката....
04 Юли
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други страни се консумира...
16 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2