Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да обелим лесно картофи?Нож и белачка, с които бързо и лесно може да подготвите продуктите си за готвене. Белете отгоре-надолу, за да обхванете по-широка и по-дълга обелка от картофа....
23 Ноем.
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тиквата! Няколко съвета как да я обелим лесноТе съветват и да не използвате обикновена белачка от икономия, защото рискувате да не се справите лесно....
30 Окт.
Как лесно да обелим ананаса?Завъртайте леко и пак отгоре надолу изрежете нова лента и така, докато го обелите целия.
Сложете ананаса пак легнал на дъската и отрежете долната част хоризонтално....
30 Дек.
Как да обелим лесно моркови?Ако ножът е леко релефен, задачата ще бъде далеч по-лесна. Важно е да се почистят до толкова, доколкото в гънките на самия морков да не е останал пясък....
10 Ноем.
Как да обелим лесно грейпфрут?Ето защо в тази статия ще разгледаме няколко варианта за лесно белене на грейпфрут. Вариантите, които ще бъдат предложени, са подходящи за повечето цитрусови плодове.
1....
04 Юни
Как да обелим лесно портокал?Но все пак има и по-лесен начин да направим беленето на портокалите по-лесно и по-бързо, а защо не дори и по-забавно?
Как ли? Не с нож или с пръсти, а с лъжица....
21 Януари
Как да обелим лесно ябълки?За повечето рецепти е нужно ябълката да се обели и почисти, защото кората й е твърда и при обработка не остава видима, повечето хора предпочитат да я отстраняват....
25 Дек.
Как лесно да обелим дюля?Затова сме подбрали за вас няколко полезни съвета, натрупани от практически опит, за това как лесно да обелим дюля.
Предварително сварете за кратко плода цял....
30 Септ.
Как да обелим лесно скариди?Опашката често може да бъде оставена за готвене и така става по-хубава презентация на вечеря, но премахването ѝ прави скаридите малко по-лесни за ядене....
16 Юни
Как да обелим лесно тиквичкиЕто как можете да обелите тиквичките лесно и ефективно:
Обикновено степента на трудност на обелването зависи от зрелостта на тиквичките....
09 Април
Как да обелим лесно сварени яйцаАко искате да знаете как лесно да обелите вашето яйце - бързо и без остатъци от черупки, и то да остане цяло, четете нататък....
18 Март
Как да обелим нарСлед това кората се премахва много лесно с ръка.
Виж още какво съдържа нарът и как да си направим сок от нар....
22 Ноем.
Как по-лесно да обелим печените чушки?Така горната им ципа ще се отдели от вкусното им месо и те много лесно ще могат да се обелят....
30 Ноем.
Как да обелим бързо картофи?Белете отгоре надолу, за да обхванете по-широка и по-дълга обелка от картофа. С малко практика ще са ви необходими около 30 секунди на картоф....
13 Дек.
Как да обелите яйцата по-лесно?Не се бойте, има лесни начини как да обелим яйцата лесно и безпроблемно.
Навярно първото нещо, което можем да направим, е да ги подготвим за лесно белене при самото варене....
19 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински хапки с бира и лук (Лесно мезе за вино)Разбърква се, оставяме на тих огън да се готви, докато изври почти течността и месото е готово.
Поднасяме порция месо, поръсена с нарязан магданоз и чаша червено вино.
Уникално вкусно!...
13 Февр.
1