Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мащерково розеДа, обичам аромата на мащерка и да - използвам я дори за коктейли. И колкото и странно да Ви звучи, комбинацията е много сполучлива.
Обелете с белачка част от кората на портокал, усучете я и я сложете във фризера. Ще ни...
05 Март
Кайсии в розеВиното се смесва с пудрата захар и се загрява на бавен огън до пълното разтваряне на пудрата захар.
Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се махат, добавят се към виното и се задушават на бавен огън 15 минути...
29 Юли
Ягоди с розеЯгодите се почистват, измиват се и всяка ягода се реже на половина по дължина. Прекалено едрите плодове се разрязват на четвъртинки.
Разпределят се в 4 високи стъклени чаши. Добавя се по 1 супена лъжица ликьор във всяка...
02 Юни
Пилешки дробчета с РозеВ купа накиснах дробчетата с вода и оцет за 30 минути. След това отцедих и изплакнах.
В тенджерка нарязах на ситно лука и чесъна и настъргах морковите, запържих с олиото, добавих нарязаните на ситно гъби, задуших за кратко...
22 Май
1
Сангрия с розе, ром и брендиСложете лед (около 150 г) в кана с вместимост 1.5 л. Нарежете на едро вътре и плодовете. Сложила съм тези, защото с такива разполагах, но много красиво би се получило, ако се добавят и други като ябълка, френско грозде, портокал...
27 Юли
Пурички с лимец, розе и мармаладСмесваме в тава двата вида брашно и оформяме кладенче.
Сипва се разтопена свинска мас, вино розе, захар, бакпулвер и течна ванилия.
Разбърква се с вилица и замесва тесто, да не лепне.
Разделя се на две части, по-лесно...
23 Дек.
Сангрия Розе със сок от нарВиното се излива в кана. В отделен съд се смесват сокът от нар, захарта, конякът и ликьорът.
Лимонът се изстисква, сокът се добавя към сместа. Добавя се ледът и водата.
Сместа се разбърква до разтварянето на захарта...
26 Септ.
Десерт от кайсии с розе и сладоледВиното се излива в тенджерка, добавя се пудрата захар и сместа се загрява на бавен огън, докато се разтвори напълно пудрата захар.
Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се отстраняват. Половинките кайсии се добавят...
24 Юли
Ягоди и боровинки в желе от розеПоловината вино се кипва, сваля се от огъня, добавя се захарта и предварително накиснатият и разтворен на водна баня желатин. Всичко се смесва.
Боровинките и нарязаните на четвъртинки ягоди се разпределят в шест високи...
18 Юли
Ръководство за начинаещи любители на РозеВкусна лятна напитка, виното Розе представлява повече от очарователно му име и красив цвят! Ето кратко ръководство за всички неща: как е на вкус, какво е специално за него и с какви храни се съчетават най-добре.
Розе...
02 Април
Как да готвим с розе: Няколко практични съветаСъбуждате се на сутринта след парти вкъщи, масата е в безпорядък и… о, тъжен факт - още няколко чаши стоят на дъното на отворените бутилки вино. И си казвате, че не е трябвало да отваряте толкова много розе. Чудите се какво...
30 Окт.
С какви храни и ястия да поднесем РозеНа цвят розето е по-близо до червеното, а на вкус - до бялото вино. Във Франция го наричат розе, В Америка – бланш, а в Испания розадо.
Както и да го наричат, всички са съгласни, че розовото вино е идеално за ...
09 Юни
В каква чаша се пие Розе?Важна част от правилното поднасяне на виното е чашата, в която ще бъде сипано. Температурата на виното и хубавите ордьоври към него трябва да са допълнени от правилната чаша. Розето е много приятно и слабо вино, което...
14 Окт.
От какво грозде се прави розе?Схващанията, че вино розе се прави чрез избелване на червеното вино или чрез смесването на червено и бяло вино са напълно погрешни. Розето се прави обикновено от червени сортове грозде, но като се използва технологията...
05 Окт.
Най-доброто розе е от винарната на Анджелина и БрадИ победителите са...! Брад Пит и Анджелина Джоли спечелиха още едно авторитетно отличие, докато се състезаваха в малко очаквано за тяхното медийно амплоа съревнование. Звездната холивудска двойка може да се гордее, че притежава...
14 Януари
Елегантно удоволствие с лек градус: Топ 6 на най-хубавите видове розеРозето, тази опасна любов на бялото и червеното вино, отдавна не е просто временна мода. Розето се настанява все по-трайно в морските ни снимки от лятото, по щандовете на магазините и по страниците на сомелиерските четива...
09 Юни
Този уикенд Казанлък организира фестивал на розетоЗа четвърта поредна година в град Казанлък ще се организира фестивал на розето, където винари ще предложат най-доброто от последната си реколта.
Фестивалът Розе ще се проведе тази събота и неделя във фоайето на читалище...
07 Юни
Домашни мезета за виноПри съчетаване на храна и вино съществува следната закономерност: виното с изтънчен вкус и аромат се съчетава с по-обикновена храна.
Изисканите ястия вървят добре с обикновено вино, което се използва за по-добро усвояване...
13 Март
Разведени ли? Анджелина Джоли и Брад Пит стартираха нов бизнесБрат Пит и Анджелина Джоли може и да са в процес на раздяла, но това не им пречи да въртят общ бизнес. Имението им Миравал, което се намира в Южна Франция, бе първият им общ проект и днес дава своите първи резултати....
15 Март
Кое е доброто вино? Най-полезното и кратко ръководство е тукДали виното с капачка е толкова добро, колкото вино с корк?
Винтовите капачки запазват свежестта и жизнеността на виното, така че работят перфектно за повечето вина, независимо дали са червени, бели или розе. Много винопроизводители...
11 Юли
Предястие с КамамберРазточете на тънка кора бутерното тесто.
Намажете със сладкото, поставете питката Камамбер в средата и загънете като пакетче, като хубаво притиснете краищата с вилица.
Печете в тава с хартия за печене, умерена фурна...
11 Май
2
Температура на сервиране на винотоСервирането на вино не е точна наука, освен ако не сте маниак на тема модернистичната кухня. Целта на точното обслужване на виното е да се освободят най-добрите ароматни вещества в стъклото, без да се наруши вкусът....
30 Май
Пълнени сини сливи с три вида сиренаАко сините сливи не са меки, се препоръчва да се накиснат във вряща вода. Съединяваме съставките за плънката.
Отваряме с остър нож сушените плодове, слагаме от плънката, колкото поеме, и консумираме веднага.
Тези невероятно...
01 Юли
1
Кремсупа от скаридиВ блендер разбийте на еднородно пюре 250 г скариди с разтворения в горещата вода бульон, жълтъците, сметаната и виното, прехвърлете го в тенджерка и го варете, докато се сгъсти.
Останалите скариди запържете в зехтина,...
03 Юни
Какво вино за какво месо е подходящоИма неписано правило, че бялото вино е подходящо само в съчетание с бяло месо, а червеното – само в съчетание с червено месо. Това мнение дълги години е действало като ограничител за много любители на вкусните трапези, заради...
11 Юли