Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време.
Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, издържат няколко дни в сухи и проветриви помещения...
13 Април
2
Правилно варене на оризЗа да сварите правилно ориза, са ви необходими една част ориз и две части вода, сол и тенджера с плътно затварящ се капак.
Съществуват много различни видове ориз, който при варенето има различна консистенция....
16 Септ.
16
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропАко усвоите някои основни правила, можете успешно да зарадвате своите деца или внуци, като им направите истински плодов сироп или сок....
17 Юли
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоПяната, получена при варенето на сладкото, се обира с решетъчна лъжица. Особено грижливо трябва да се обере пяната, след като се свали сладкото от огъня....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииРедовното претакане на туршията е важно условие за бързата и правилна ферментация.
Помещението, в което ще се съхраняват туршиите, също е от голямо значение за тяхната трайност....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонПрез време на варенето мазнината се отстранява заедно с пяната. В последните 15-20 минути се прибавят клонки от магданоз, копър, листа от целина, пера от праз, дафинов лист, черен пипер на зърна....
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане....
14 Април
1
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗа по-голямо удобство и за правилна отчетност готвачите, след като получат птиците, отделят неядливите отпадъци, а след това ядливите....
14 Април
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеЗатова тези съдове могат да се използват предимно за задушаване и варене при регулируеми топлинни източници....
06 Август
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
22 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаЖелетата биват плодови и млечни.
Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина.
Млечните желета се приготвят от прясно...
14 Април
Варене на цял петел в Instant PotМоята цел при варенето на цял петел в Instant Pot беше да се разпада, тъй като нямаше да го готвя цял....
18 Окт.
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаезик, варено или печено свинско, телешко или пилешко)....
23 Януари
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини.
Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
14 Април
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоВарените пилета добиват много по-приятен вкус, ако преди да ги сложите да врят, поставите във вътрешността им 1/2 връзка магданоз или 1 главичка лук....
04 Юни
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
02 Юни
Кулинарен коктейл от пилеНарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе. Нарежете го на жулиени....
09 Окт.
2
Кулинарни приложения на риба меджидМеджидът, който често е изписван погрешно меджит, но носи и другото си име мерланг, е студенолюбива риба, която може да се намери в много морета, както и в Атлантическия океан.
Зара своите вкусови качества и ценни съставки...
01 Дек.
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Тъй като в отварата са извлечени голяма част от хранителните вещества и витамините на сварения продукт, правилно е, когато тя не се използва за самото ястие, да не се изхвърля, а да се употреби за приготвяне на подходящи...
17 Април
Леща на фурна без варенеЛещата на фурна без варене се пече се 20 мин под капак на 180 градуса....
12 Окт.
Варене на агнешка главичка в тенджера под налягане с подправкиПоставяме на котлона, след като сме я затворили с капака и оставяме така, за да заври водата.
След като заври държим 30-35 минути.
Зависи и от самата главичка, ако е по-голяма се вари повече....
04 Май
Кулинарен коктейл с пилешко месоСварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите ивици.
Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
03 Март
Как да пържим правилно риба?Все пак изпържена правилно, рибата е незаменимо кулинарно удоволствие, от което не би трябвало да се лишаваме....
05 Дек.