За какво е полезна дюлята?Вкусната и полезна дюля в суров вид не само че не е лесна за усвояване, а дори е и вредна за стомаха. Но сварените или печени дюли са вкусни и любими на много хора....
Бакла и нейните лечебни свойстваБаклата е зеленчук, който съдържа много полезни вещества. Тя има в състава си витамини, ензими, микроелементи и е полезна при различни заболявания....
Крушата и нейните лечебни свойстваКрушата и нейните лечебни свойства са известни още от древни времена. Печените круши са се използвали за лекуване на храносмилателни смущения и за укрепване на сърцето....
Как е най-полезна дюлята?Въпреки че е изключително полезна и лековита, напоследък тя е доста пренебрегвана заради леко стипчивия ѝ вкус.
Именно в нейния стипчив вкус се крие причината за високата ѝ полезност....
100 чушкиИзберете дебели и едри червени чушки, измийте и ги очистете от семките.
Опечете и ги обелете. Пригответе смес от захарта, солта, оцета и олиото. Залейте с нея чушките.
Оставете да престоят 2 часа и ги наредете в буркани...
Лигнани - полезни свойстваПолезни свойства на лигнаните
Според последните изследвания на лигнаните, те предотвратяват рак на простатата, дебелото черво и млечните жлези. Лигнаните проявяват свойства, аналогични на естрогените....
Полезни ореховкиИзпечете полезните ореховки до златисто в загрята на 150 градуса фурна....
Полезни свойства на пасифлоратаА ето още полезни свойства на пасифлората.
Срещу депресия
Ако тя е в следствие на менопауза, тогава пасифлората е най-ефективната билка за вас....
Полезни свойства на щираВидове щир и полезните им свойства
Всички видове щир намират широко приложение заради полезните му качества като храна за хората и домашните животни, както и за лечебни цели.
Обикновен щир
Той е плевел....
Полезни свойства на маслинитеОсвен като вкусно допълнение към салатите и някои основни ястия, маслините са познати и с многото си полезни свойства....
Полезни свойства на спелтатаСпелтата е специален сорт жито, който е наричан „храната на фараоните”. Сведения за тази житна култура ни дават находките от петото хилядолетие преди н.е. При направени разкопки са открити останки от уникалния сорт жито....
Полезни свойства на мидитеВ същото време калорийното съдържание е 50 килокалории на 100 грама варени миди.
Ползи от мидите
Полезните свойства на мидите са много и могат да се отделят най-важните от тях за всяка възрастова група и пол....
Полезни свойства на водораслитеЕто защо морските дарове имат невероятни лечебни свойства - всъщност ние ядем най-естествената храна.
Лекари и биолози са доказали, че водораслите са шампиони по съдържание на активни вещества....
Райска ябълка – полезни свойстваПолезните свойства на райската ябълка се обясняват с богатия хранителен състав. Например тя има два пъти повече полезни микроелементи и хранителни фибри от ябълките....
Полезни свойства на риганаНай-важните полезни свойства на ригана
- втечнява и нежно отстранява храчките;
- насърчава отстраняването на излишните течности от тялото, премахва подуването;
- работи за силен имунитет;
- има газогонно действие, премахва...
Полезни свойства на спанакаИ, което е много лошо, бързо изгубва ценните си свойства. А те са много и заради тях той се нарежда на челно място сред зеленчуците....
Полезни свойства на лимонаЕто няколко идеи как лимоните могат да ни бъдат полезни.
1) Запарете с една чаша вряла вода, 3 с.л. изсушени листа от лимон, покрийте съда с похлупак и оставете сместа да се запари за около десет минути....
Полезни Веган Сандвичи1. Сладък ягодов тост
Препечете филийката хляб. Добре е да използвате хляб от лимец. След това я намажете с фъстъчено масло. Разрежете ягодките на половинки и ги подредете върху филийката. Поръсете с кокосови стърготини...
Полезни детски меденкиМаслото трябва да е размекнато. Поставяме го в купа и към него добавяме меда, солта, бакпулвера, карамфила и канелата.
Разбъркваме и добавяме заквасената сметана, а след това и брашното.
Омесваме меко тесто и го разточваме...
Полезни кокосови бисквиткиРазбъркайте разтопеното масло със захарта, кокосовите стърготини и млякото до получаване на хомогенна смес.
Прибавете брашното и замесете тесто. Разточете го много внимателно върху набрашнена повърхност.
Дебелината...