Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме билки вкъщи – основни правилаЗнаем ли обаче как да съхраняваме билките вкъщи, за да могат да запазят максимална концентрация на полезните вещества?...
18 Февр.
Как правилно да съхраняваме оцетБутилката оцет трябва да се съхранява на хладно и тъмно място....
26 Август
Как да съхраняваме правилно подправките?Други важни правила за съхранение на подправки:
Не е добре да поставяте мокра ръка или мокра лъжица вътре в буркана, нито да го държите, макар и за няколко секунди, над тенджерата, в която готвим и от която се издига пара...
23 Май
Как да съхраняваме чесън и лукЛукът и чесънът са важни компоненти в приготвянето на различни ястия, без които вкусът и ароматът не е един и същ, така че е добре да се научим правилно да съхраняваме тези зеленчуци през зимата и лятото....
16 Април
Как да съхраняваме правилно киселото зелеА ето кои са основните начини за правилно съхранение на кисело зеле....
25 Ноем.
Как да съхраняваме правилно кокосовото масло?В правилно съд с подходяща спецификация, маслото може да се съхранява в хладилник до 3-4 седмици....
27 Дек.
Картофите: Как да ги съхраняваме правилно?Сортирайте картофите
Независимо дали купувате картофите в мрежа или по отделно в магазина за зеленчуци, хубаво е да ги сортирате, когато се приберете вкъщи....
17 Август
Съвети как да медитираме правилно вкъщи?По това време като правило все още е тихо и това е много голям плюс.
Ако медитирате редовно и се наслаждавате на процеса, можете да добавите повече практика и вечер....
29 Март
Правилно съхраняване на месоПравилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве....
05 Юни
Правилно съхраняване на яйцаПравилното съхранение на яйцата е изключително важно, особено в дните след Великден, когато остават много яйца. Въпросът за съхранението им касае пряко нашето здраве.
В пресните яйца се крие салмонела....
17 Април
Майонеза от вкъщиВ тесен съд изсипваме всичките подправки.
След това пасираме.
Много лесна и много по-вкусна е домашната майонеза от тази в магазините....
14 Септ.
Сушени дренки вкъщиОставяме ги да се отцедят добре.
Целта на това подсоляване е да ги направим непривликателни за животинки.
После ги нареждаме върху мрежа за сушене....
12 Септ.
1
Как правилно да режем лук без сълзи?Сълзенето на очите при рязане на лук е доста неприятно състояние и предизвиква негативни емоции. Защо всъщност се разплакваме, докато режем лук? Това става, защото лукът освобождава веществото алиназа, което изпуска дразнеща...
17 Януари
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време....
13 Април
2
Как правилно да съхраняваме кайсии?Не съхранявайте кайсиите в найлонова торбичка.
Могат да се съхраняват в хартиен плик при стайна температура в продължение на 2 до 3 дни. Незрелите кайсии могат да се съхраняват при стайна температура до 5 дни....
08 Май
Как правилно да съхраняваме патладжани?Тези патладжани могат да бъдат съхранявани в хладилник 4-5 дни в отделението за зеленчуци.
Ако обаче имате доста патладжани и не възнамерявате да ги сготвите, ви препоръчваме да ги замразите във фризер....
15 Март
Как правилно да съхраняваме сол?Ако не я съхраняваме правилно, в нея може да влезе влага и да стане много твърда като буца. За да не се стига до там, ето няколко важни съвета, които трябва да спазвате, когато съхранявате солта....
17 Януари
Искаш да бъдеш здрав - съхранявай храната правилноЗа да избегнете това, трябва да знаете как правилно да избирате и съхранявате продуктите. А ние много често не умеем правилно да да съхраняваме храната....
30 Март
1
Как да съхраняваме пресните зеленчуци - общи правилаСъществува правило, че пресните зеленчуци трябва да се съхраняват в хладилник, докато се консумират и сервират....
16 Август
Съхранявате ли правилно четката за зъби?Не съхранявайте четката за зъби на тъмни и влажни места, защото те са идеални за развитието на бактерии....
28 Март
Милинки Стой си в къщиИзчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
03 Март
1
Зеленчукова кремсупа за всички вкъщиТаткото обаче си има свои предпочитания и за него приготвям гъби печурки, задушени на тиган в масло и овкусени с див лук и сол. Тях си добавяме в зеленчуковата кремсупа за всички вкъщи преди похапване....
29 Март
1
Правилно съхраняване на зелени зеленчуци и салатиЗелените зеленчуци и салати не могат да се съхраняват дълго. Те се развалят много бързо. Дори да ги държите в хладилник, след няколко дни започват да загниват и стават негодни за употреба....
14 Май