Бирено мезе с охлювиБиреното мезе се запържва, докато омекне и лукът.
След това се сваля от котлона и се поръсва с малко лют червен пипер.
Биреното мезе с охлюви е готово....
Бирено мезе - печени сиренцаНарязвам сиренето на хапки, мокря, овалвам в брашно, след това яйце и накрая в готовата панировка.
Внимавайте сиренето да не е солено, защото в подправката има сол и ще се наложи да се пие мноооого бира.
Накрая нареждам...
Пържен сафрид (бирено мезе)Измиваме и почистваме рибата хубаво, от вътрешностите под течаща вода, без да махаме главите им.
Взимаме една чиния, слагаме вътре сол и брашно и разбъркваме сместа.
Слагаме един тиган на котлона и слагаме олио вътре...
Кебап за бирено мезеСлед като свинският кебап е готов, се подправят със сол и перен пипер, изсипва се в подходящ съд и перфектното бирено мезе се поръсва с настъргания кашкавал....
Бирено мезе с хрупкав паниран карфиолИзмиваме добре карфиола и го накъсваме на малки розички. Поставяме ги в голям подходящ съд с кипяща подсолена вода.
Бланшираме го за около 5-6 минути и прехвърляме карфиолените розички с друг съд с ледена вода. След шокирането...
Бирено мезе от паниран зелен бобБланшираме боба в вряща подсолена вода за 5-7мин. След това ги слагаме в вода студена с лед. Отцеждаме боба.
Правим панировка от яйцата, бирата, брашното, бакпулвера и сол. Овалваме всяка една шушулка в панировка.
Пържим...
Идеалното АшуреДа ви е сладко с идеалното Ашуре!
Житото, което ползвах, беше много чисто, но ако вашето не е, първо, го почистете....
Бирено тестоС бирено тесто могат да се направят бирени питки или да се да използва за тесто на пица....
Бирено ГювечеОбелваме и нарязваме картофите.
Измиваме пилешкото филе и нарязваме на парчета.
Поставяме ги в съд, където мариноваме със соевия сос и пикантината за пиле.
Оставяме на страна за около 20 минути.
Белим лука и нарязваме...
Бирено джоланчеСложете в купичка всички подправки и зехтина, разбъркайте до еднородна смес и с нея натъркайте добре свинския джолан. Почистете и нарежете картофите на едро.
Сложете свинския джолан и картофите в тава, посолете ги, добавете...
Бирено свинско с картофкиНарежете свинските гърдички на еднакви по големина парчета.
Почистете и нарежете морковите и карофите. Морковите на ситно, картофите на едро.
Вземете тава и сложете в нея месото, моркови, картофите и нарязана на ситно...
Манатарки в бирено тестоСлед приготвяне вкусното мезе се поднася още топло.
Поръсете манатарки в бирено тесто с магданоз и соев сос....
Леберкез в бирено тестоС вилица потопете едно по едно парченцата леберкез в биреното тесто, пуснете ги в загрялата мазнина и ги пържете от двете страни около 5 минути. Аранжирайте върху подготвените чинии....
Риба в бирено тестоРибеното филе е по ваш вкус. Нарязва се.
В брашното, смесено със сол, черен пипер, червен пипер и чесън се изсипва бирата и се разбърква добре, за да не останат бучки от брашното.
Загряваме олиото, овалваме парче...
Бирено пиле с картофиПочистете пилето и го порционирайте. Овкусете месото със сол, черен пипер, къри и червен пипер и подредете парчетата в намаслена тава. Картофите обелете нарежете и ги разпределете между пилешкото.
Залейте с бирата, добавете...
Питки с бирено тестоПресяваме брашното и му добавяме сухите съставки: мая, сол и захар.
Правим кладенче в брашното и сипваме изветрялата бира и олиото. От всички продукти месим тесто и го оставяме да втаса за около 40 минути.
След това...
Бирена МаяВреди от бирена мая
Лечението с бирена мая продължава от 1 до 3 месеца. Дрождите на бирената мая се отглеждат върху хмел и се захранват чрез ечемичен малц....