Пържено месо

Пържено месо

0

Нарежете месото на големи парчета, измийте го и го набодете с нож. По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз. Всичко се...

1
Пържено месо

Пържено месо

04.12.2014

Нарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре. Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз. Загрейте мазнина и изпържете в нея месото, докато стане готово....

Еленско Месо

Еленско Месо

05.03.20141

еленското месо като храна е консумирано много по-отдавна от останалите меса, като говеждо, пилешко и свинско, които днес са доста по-популярни. Макар елените и другият дивеч да са населявали земите ни от...

Говеждо месо

Говеждо месо

21.02.2014

-прошарено е то, толкова е по-крехко и сочно. Цвета и текстурата също играят важна роля при избора на говеждо месо. Първокласното говеждо естествено е най-скъпо. В тази категория спадат най-ароматните и крехки меса. Месото...

Гъше месо

Гъше месо

13.02.2015

гъшето месо по неговия сравнително тъмен цвят. То прилича на месото от патица. Можете да избере месо от някоя хранителна верига, но за препоръчване е да си я вземете директно от производителя, защото така качеството на...

Агнешко Месо

Агнешко Месо

05.05.2014

допича. При пържене на котлети агнешко месо, котлетите се подгъват нагоре, което затруднява равномерното запържване на месото. За да се предотврати неприятното подгъване, предварително разрежете котлета на няколко места...

Шпиковано месо

Шпиковано месо

15.05.20164

Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова. В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън...

Биволско месо

Биволско месо

03.03.2015

време той е използван заради месото, а също и като транспортно средство. Млякото на едрия бозайник също се е употребявало за задоволяване хранителни нужди на населението. Състав на биволско месо Биволското месо...

Пуешко Месо

Пуешко Месо

24.02.2014

пуйката може да е замразявана повторно. Кулинарна употреба на пуешко месо - Както и с останалите меса, внимавайте когато обработвате суровото пуешко месо. То трябва да не влиза в контакт с други храни, особено с тези...

Пита с месо

Пита с месо

08.07.2016

Запържваме в сгорещеното олио наситнения лук и чесън до златисто, отстраняваме от котлона. Прибавяме каймата, едното яйце, сол, черен пипер, наситнения магданоз. Прехвърляме в тава и оформяме питка и намазваме с...

Овнешко месо с патладжани

Овнешко месо с патладжани

24.05.2016

месото. Отгоре разпределяме предварително накиснатия със сол и изцеден, нарязан на кръгчета патладжан, скилидките чесън и половината от ситно нарязания магданоз. Върху тях нареждаме изпърженото месо и покриваме с...

Гулаш от мляно месо

Гулаш от мляно месо

21.05.2016

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме с маслото, прибавяме каймата и бъркаме, докато стане на трохи, прибавяме червения пипер и доливаме водата. Посоляваме и варим за кратко. Прибавяме измития ориз и варим до...