Търсене в сайта

Пържено месоПържено месо
17 Януари
. Всичко се прехвърля в голям тиган със сгорещена мазнина и се изпържва до готовност. Пърженото месо се поднася топло с гарнитура от печени картофи....
Гъше месоГъше месогъшето месо по неговия сравнително тъмен цвят. То прилича на месото от патица. Можете да избере месо от някоя хранителна верига, но за препоръчване е да си я вземете директно от производителя, защото така качеството на...
Агнешко МесоАгнешко Месо
05 Май
Admin
допича. При пържене на котлети агнешко месо, котлетите се подгъват нагоре, което затруднява равномерното запържване на месото. За да се предотврати неприятното подгъване, предварително разрежете котлета на няколко места...
Еленско МесоЕленско Месо
05 Март
1
Admin
еленското месо като храна е консумирано много по-отдавна от останалите меса, като говеждо, пилешко и свинско, които днес са доста по-популярни. Макар елените и другият дивеч да са населявали земите ни от...
Говеждо месоГовеждо месо-прошарено е то, толкова е по-крехко и сочно. Цвета и текстурата също играят важна роля при избора на говеждо месо. Първокласното говеждо естествено е най-скъпо. В тази категория спадат най-ароматните и крехки меса. Месото...
Пържено месоПържено месо
04 Дек.
Нарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре. Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз. Загрейте мазнина и изпържете в нея месото, докато стане готово....
Пуешко МесоПуешко Месо
24 Февр.
Admin
пуйката може да е замразявана повторно. Кулинарна употреба на пуешко месо - Както и с останалите меса, внимавайте когато обработвате суровото пуешко месо. То трябва да не влиза в контакт с други храни, особено с тези...
Биволско месоБиволско месовреме той е използван заради месото, а също и като транспортно средство. Млякото на едрия бозайник също се е употребявало за задоволяване хранителни нужди на населението. Състав на биволско месо Биволското месо...
Шпиковано месоШпиковано месо
15 Май
4
Марияна
Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова. В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън...
Кошнички с месоКошнички с месозачервят от едната страна, обръщаме ги от другата. Когато изстинат, внимателно ги издълбаваме като кошнички и напълваме с плънка. За плънката нарязваме телешкото месо на дребни парчета и го запържваме заедно с наситнения лук, прибавяме сметаната и разбъркваме хубаво. Отгоре поръсваме кошничките с настърган кашкавал....
Булгур с агнешко месоБулгур с агнешко месоМесото се нарязва на парчета и се залива с вода. Сварява се до готовност, отцежда се и накъсваме на едри парчета, бульонът се прецежда, ако няма се долива вода. В тенджерка или дълбок тиган се запържва в загрято олио...
Турски пилаф с месоТурски пилаф с месодолейте още половин ч.ч. Добавете 2 с.м. пилешки бульон на прах, разбъркайте и смъкнете от котлона. Завийте готовия пилаф с кърпа, оставете да изстине така за 10 минути, след което преместете ориза в подходяща тавичка, а върху него прехвърлете пилешкото месо. Турският пилаф с месо е готов....
Кебапчета от свинско месоКебапчета от свинско месо
21 Дек.
Каймата се омесва със сол, черен пипер, индийско орехче, настърган лук, кисело мляко, яйцето и филийките хляб, предварително накиснати в мляко. Оформя се сместа, която се слага в хладилник за няколко часа. Оформят се...
Овнешко месо с грахОвнешко месо с грах
19 Януари
запръжка от маслото и брашното и разредете със соса от месото. Върнете всичко при овнешкото и оставете да поври още малко. По желание поднесете овнешкото месо с грах с кисело мляко....
Салата с телешко месоСалата с телешко месо
04 Януари
Нарязваме свареното телешко месо на парченца. Сипваме го в подходящ дълбок съд. Добавяме нарязаните на кръгчета лук, доматите и краставиците нарязани на тънки филийки. Добавяме пресования чесън и консервирания...