Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ето защо всяка сутрин трябва да се пие ябълков оцетИзследвания доказват, че ябълковият оцет може да намали риска от различни видове рак, сърдечни заболявания и заболявания на кръвоносната система. Ябълковият оцет е с отлична антиоксидантна активност и помага за предотвратяване...
24 Юни
Какво трябва да знаем за ябълковия оцетОцетът е известен на човечеството от най-древни времена. В древността той се е добивал по естествен начин – в резултат на ферментация на грозде, ябълки и други плодове.
От всички видове оцет най-полезен е ябълковият,...
06 Юли
Шест вида екзема, за които трябва да знаете“Дори да използвате кремове, за да се борите си него, в крайна сметка трябва да отидете при кардиолог или съдов хирург, за да ви прегледат.”...
17 Ноем.
Петте вида испански сирена, които трябва да опитате!Произвежда се от сурово или пастьоризирано краве мляко, което трябва да престои минимум шест дни. Има превъзходен вкус и се ползва в направата на много десерти.
2....
04 Ноем.
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Защо ябълковият оцет не трябва да липсва от кухнята ви?Твърди се, че оцетът е открит при производството на вино още преди 5000 години. Първоначално оцетът се използвало само като хранителна добавка, но производството му от ябълки или ябълковият оцет има доста здравословни ефекти...
24 Май
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Топящи се Маслени КроасанчетаСтъпката с прегъването и разточването трябва да бъде повторена общо 4 пъти. Обвийте го във фолио и поставете в хладилника за 2 часа.
Разточете тестото за последен път на правоъгълник....
15 Дек.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Ябълков оцетСместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като всеки ден се разбърква по два пъти с дървена лъжица.
След като минат 10 дни прецедете кашицата през марля и към течността прибавете меда....
12 Дек.
2
Малинов оцетПолучава се изключително приятен и ароматен оцет, с който може да овкусявате салати, печени меса и т.н....
03 Септ.
Противогрипен оцетПриема се по 1 чаена лъжичка, разтворена в 50 милилитра гореща вода, 3 пъти на ден. Не приемайте дълго време! Страхотно средство срещу грипа....
08 Май
Малинов оцетМалиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици.
Трайността му е до 6 месеца, съхраняван в халдилник....
13 Септ.
ОцетСъдът не трябва да е плътно затворен, като може да покрие с марля или тензух - трябва да има достъп до въздух. Всеки ден ябълките се разбъркват....
15 Април
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
07 Май
1