Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ето защо всяка сутрин трябва да се пие ябълков оцетЕто защо всяка сутрин трябва да се пие ябълков оцет
24 Юни
Изследвания доказват, че ябълковият оцет може да намали риска от различни видове рак, сърдечни заболявания и заболявания на кръвоносната система. Ябълковият оцет е с отлична антиоксидантна активност и помага за предотвратяване...
Какво трябва да знаем за ябълковия оцетКакво трябва да знаем за ябълковия оцет
06 Юли
Оцетът е известен на човечеството от най-древни времена. В древността той се е добивал по естествен начин – в резултат на ферментация на грозде, ябълки и други плодове. От всички видове оцет най-полезен е ябълковият,...
Шест вида екзема, за които трябва да знаетеШест вида екзема, за които трябва да знаете
17 Ноем.
“Дори да използвате кремове, за да се борите си него, в крайна сметка трябва да отидете при кардиолог или съдов хирург, за да ви прегледат.”...
Петте вида испански сирена, които трябва да опитате!Петте вида испански сирена, които трябва да опитате!
04 Ноем.
1
Произвежда се от сурово или пастьоризирано краве мляко, което трябва да престои минимум шест дни. Има превъзходен вкус и се ползва в направата на много десерти. 2....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Защо ябълковият оцет не трябва да липсва от кухнята ви?Защо ябълковият оцет не трябва да липсва от кухнята ви?
24 Май
Твърди се, че оцетът е открит при производството на вино още преди 5000 години. Първоначално оцетът се използвало само като хранителна добавка, но производството му от ябълки или ябълковият оцет има доста здравословни ефекти...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Стъпката с прегъването и разточването трябва да бъде повторена общо 4 пъти. Обвийте го във фолио и поставете в хладилника за 2 часа. Разточете тестото за последен път на правоъгълник....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Ябълков оцетЯбълков оцет
12 Дек.
2
Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като всеки ден се разбърква по два пъти с дървена лъжица. След като минат 10 дни прецедете кашицата през марля и към течността прибавете меда....
Малинов оцетМалинов оцет
03 Септ.
Получава се изключително приятен и ароматен оцет, с който може да овкусявате салати, печени меса и т.н....
Противогрипен оцетПротивогрипен оцет
08 Май
Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена в 50 милилитра гореща вода, 3 пъти на ден. Не приемайте дълго време! Страхотно средство срещу грипа....
Малинов оцетМалинов оцет
13 Септ.
Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван в халдилник....
ОцетОцет
15 Април
Съдът не трябва да е плътно затворен, като може да покрие с марля или тензух - трябва да има достъп до въздух. Всеки ден ябълките се разбъркват....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....