Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хайлайтър: Какво е и как да го използвамеИзборът зависи изцяло от това на каква база са останалите използвани козметични продукти.
Следваща стъпка при избора на продукт са нюансите....
05 Окт.
Какво е кинако и как да го използвате?В печива
Кинако може да се използва във всякакви тестени продукти като всяко друго брашно....
26 Февр.
Какво всъщност е Пеперони и как да го използвамеНека изясним какво е Пеперони, а след това ви дадем идеи как да използвате Пеперони за парти предястия.
Какво е Пеперони
Пеперони има италиански произход и е дума за люти чушки в множествено число....
22 Септ.
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеВижте също:
- Полезни свойства на гроздето;
- За какво се ползва брашното от гроздови семки....
27 Май
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
05 Февр.
Масло от рапица - кога да го използвамеТо може да се използва за приготвяне на ястия и сосове, маринати, както и за овкусяване на салати. Най-добре е да го използвате сурово....
01 Юли
Бял пипер и как да го използвамеВижте и:
- Здравословни ползи и вреди от черния пипер;
- Розов пипер - какво трябва да знаем;...
22 Юни
Риган - кога и защо да го използвамеВ медицината екстрактът от риган се използва при лечение на инфекции на репродуктивните пътища, при болезнена менструация, гъбични инфекции, стомашни разстройства и др....
04 Март
Целувки с аквафабаОставете ги да изстинат напълно във фурната и след това ги отлепете от хартията.
Приберете целувките с аквафаба в сух съд....
05 Юни
Коктейл Това ли е всичко?Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
30 Окт.
За какво да използваме банановите кори?Те не знаят каква грешка е това, но сега ще ги светнем по въпроса!
Ето няколко причини, заради които да не изхвърляте банановите кори на боклука!
1....
16 Юли
За какво да използваме кокосовото масло?А всъщност може спокойно да се използва за готвене. В тропическите райони то е широко разпостранена мазнина в кулинарията. Създава проблеми само при алергични към него хора....
14 Юли
За какво да използваме зеления чайЗеленият чай се използва от хиляди години. Той е вкусен, а и е доказано, че има редица ползи за здравето от употребата му....
05 Март
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеЗапочваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото.
След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
25 Февр.
Шоколадов мус с аквафабаСлед като шоколада леко се охлади, започнете бавно да го прибавяте към аквафабата, като продължавате да разбивате с миксер, за да не спадне обемът на аквафабата....
18 Март
Веган ореховки с аквафабаПечете веган сладките 20 минути в предварително загрята на 170°С фурна, като в последните 2 минути намалете градусите на 150°С и пуснете вентилатора
Извадете от фурната и преместете веган ореховки с аквафаба на решетка...
03 Февр.
Веган бисквити с аквафабаОтцедете нахута и използвайте отделилата се вода, т.нар. аквафаба. Разбийте в дълбока купа първоначално на ниска и постепенно на висока скорост на миксера....
20 Февр.
Какво да използвам за мазна кожа?Какво можете да използвате при мазна кожа?
Почистване на кожата със специални продукти
Почистването на кожата е стъпка, която мнозина подценяват и прескачат....
20 Ноем.
За какво да използваме листата от цвекло?За какво да се използват листата от цвеклото?
Зелените листа от цвекло може да се използват в кулинарията обработени или пресни на салата. Друг начин за извличане на хранителни вещества от тях е като се изцеди сок....
28 Окт.
Какво да използваме за растеж на косата?Дългата, здрава и блестяща коса е символ на красота за жената през всички времена. Растежът на косата де определя от много фактори, като се започне от гените възрастта, хормоналния баланс и се стигне до начина на хранене...
14 Януари
Как да замразим нахутРазпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника.
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ароматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използваТова е рецепта, която можете да направите по всяко време - когато билките в градината ви са готови или сте купили прекалено много и не знаете какво да ги правите....
29 Дек.