Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хайлайтър: Какво е и как да го използвамеХайлайтър: Какво е и как да го използваме
05 Окт.
Изборът зависи изцяло от това на каква база са останалите използвани козметични продукти. Следваща стъпка при избора на продукт са нюансите....
Какво е кинако и как да го използвате?Какво е кинако и как да го използвате?
26 Февр.
В печива Кинако може да се използва във всякакви тестени продукти като всяко друго брашно....
Какво всъщност е Пеперони и как да го използвамеКакво всъщност е Пеперони и как да го използваме
22 Септ.
Нека изясним какво е Пеперони, а след това ви дадем идеи как да използвате Пеперони за парти предястия. Какво е Пеперони Пеперони има италиански произход и е дума за люти чушки в множествено число....
Олио от гроздови семки - за какво да го използвамеОлио от гроздови семки - за какво да го използваме
27 Май
Вижте също: - Полезни свойства на гроздето; - За какво се ползва брашното от гроздови семки....
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
05 Февр.
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Масло от рапица - кога да го използвамеМасло от рапица - кога да го използваме
01 Юли
То може да се използва за приготвяне на ястия и сосове, маринати, както и за овкусяване на салати. Най-добре е да го използвате сурово....
Бял пипер и как да го използвамеБял пипер и как да го използваме
22 Юни
Вижте и: - Здравословни ползи и вреди от черния пипер; - Розов пипер - какво трябва да знаем;...
Риган - кога и защо да го използвамеРиган - кога и защо да го използваме
04 Март
В медицината екстрактът от риган се използва при лечение на инфекции на репродуктивните пътища, при болезнена менструация, гъбични инфекции, стомашни разстройства и др....
Целувки с аквафабаЦелувки с аквафаба
05 Юни
Оставете ги да изстинат напълно във фурната и след това ги отлепете от хартията. Приберете целувките с аквафаба в сух съд....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
За какво да използваме банановите кори?За какво да използваме банановите кори?
16 Юли
Те не знаят каква грешка е това, но сега ще ги светнем по въпроса! Ето няколко причини, заради които да не изхвърляте банановите кори на боклука! 1....
За какво да използваме кокосовото масло?За какво да използваме кокосовото масло?
14 Юли
А всъщност може спокойно да се използва за готвене. В тропическите райони то е широко разпостранена мазнина в кулинарията. Създава проблеми само при алергични към него хора....
За какво да използваме зеления чайЗа какво да използваме зеления чай
05 Март
Зеленият чай се използва от хиляди години. Той е вкусен, а и е доказано, че има редица ползи за здравето от употребата му....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото. След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Шоколадов мус с аквафабаШоколадов мус с аквафаба
18 Март
След като шоколада леко се охлади, започнете бавно да го прибавяте към аквафабата, като продължавате да разбивате с миксер, за да не спадне обемът на аквафабата....
Веган ореховки с аквафабаВеган ореховки с аквафаба
03 Февр.
Печете веган сладките 20 минути в предварително загрята на 170°С фурна, като в последните 2 минути намалете градусите на 150°С и пуснете вентилатора Извадете от фурната и преместете веган ореховки с аквафаба на решетка...
Веган бисквити с аквафабаВеган бисквити с аквафаба
20 Февр.
Отцедете нахута и използвайте отделилата се вода, т.нар. аквафаба. Разбийте в дълбока купа първоначално на ниска и постепенно на висока скорост на миксера....
Какво да използвам за мазна кожа?Какво да използвам за мазна кожа?
20 Ноем.
Какво можете да използвате при мазна кожа? Почистване на кожата със специални продукти Почистването на кожата е стъпка, която мнозина подценяват и прескачат....
За какво да използваме листата от цвекло?За какво да използваме листата от цвекло?
28 Окт.
За какво да се използват листата от цвеклото? Зелените листа от цвекло може да се използват в кулинарията обработени или пресни на салата. Друг начин за извличане на хранителни вещества от тях е като се изцеди сок....
Какво да използваме за растеж на косата?Какво да използваме за растеж на косата?
14 Януари
Дългата, здрава и блестяща коса е символ на красота за жената през всички времена. Растежът на косата де определя от много фактори, като се започне от гените възрастта, хормоналния баланс и се стигне до начина на хранене...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Разпределете го в торбички, затворете ти и приберете в хладилника. Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ароматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използваАроматно билково масло: Как да го приготвим и за какво се използва
29 Дек.
Това е рецепта, която можете да направите по всяко време - когато билките в градината ви са готови или сте купили прекалено много и не знаете какво да ги правите....