Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои храни съдържат канцерогена акриламид?Кои храни съдържат канцерогена акриламид?
14 Ноем.
4
Друга плашеща констатация относно акриламид в хранителните продукти, е че много продукти съдържат акриламид в стотици дори хиляди пъти повече от допустимата доза в питейната вода, в която също се открива....
Учени: Препечените филийки са канцерогенниУчени: Препечените филийки са канцерогенни
16 Август
Това само по себе си е безопасно, но формиращата полимера реакция била непълна, така че оставал нереагирал акриламид. Работниците били тествани, за да се види дали също имат опасни нива на акриламид в кръвта....
Препечените филийки и картофи са канцерогенни и причиняват ракПрепечените филийки и картофи са канцерогенни и причиняват рак
28 Февр.
1
Прегорелите почти до черно филии хляб са съдържали 167 микрограма акриламид....
Прегорели картофи и тостове причиняват ракПрегорели картофи и тостове причиняват рак
28 Януари
Проучванията при мишки показват, че високите нива на акриламид могат да предизвикат неврологични увреждания и рак....
Бъдете внимателни! У нас се продават опасни белгийски бисквитиБъдете внимателни! У нас се продават опасни белгийски бисквити
11 Юли
Акриламидът е определен като опасно канцерогенно вещество, което може да увреди нервната система да причини раздразнения по кожата и дори да доведе до рак на кожата....
Домашно приготвената храна също може да е отровнаДомашно приготвената храна също може да е отровна
19 Януари
1
Опитите показват, че високи нива акриламид водят до проблеми с пикочния мехур, слабост в ръцете и краката, изтръпване и проблеми с нервите....
Изтеглят от пазара опасните белгийски бисквити! Вижте кои са теИзтеглят от пазара опасните белгийски бисквити! Вижте кои са те
11 Юли
Акриламид се образува още при пържените картофки и препечените филийки....
Как да пържим картофките, за да не ни вредят?Как да пържим картофките, за да не ни вредят?
07 Юни
В противен случай той също ще е носител на акриламид и ще е не по-малко вреден от пържените картофки. Според учените акриламидът изобщо не бива да се подценява, тъй като наистина може да се окаже доста опасен....
Разтворимото кафе - ползи и вреди от консумацията муРазтворимото кафе - ползи и вреди от консумацията му
04 Април
Акриламид и антиоксиданти в разтворимото кафе - Акриламидът е органично съединение, вид химическо вещество, което се получава от нагряването на различни храни....
Защо е вредно готвенето с многократно използвано олио?Защо е вредно готвенето с многократно използвано олио?
12 Окт.
При загряването на мазнината се отделят вредни частици, е при дълбоко пържене се произвеждат карцерогенни химикали и съединения, едно от които е акриламид....
Кога олиото е канцерогенноКога олиото е канцерогенно
07 Май
2
Акриламидът се счита за един от причинителите на ракови заболявания и увреждането на централната нервна система....
Учени: За нищо на света не съхранявайте картофите в хладилник!Учени: За нищо на света не съхранявайте картофите в хладилник!
20 Март
Акриламидът може да бъде открит в картофения чипс и пържените картофи, бисквити и др. Има данни, че той се употребява и при направата на хартия и пластмаса....
Неприятните странични ефекти от консумацията на сушени сливиНеприятните странични ефекти от консумацията на сушени сливи
09 Август
Сушените сливи съдържат висока концентрация на акриламид, който се счита за канцероген и невротоксин. Акриламидът не се среща естествено в храната....
Учени: 50 химикала в ежедневието причиняват ракУчени: 50 химикала в ежедневието причиняват рак
26 Юни
Акриламидът пък може да бъде открит в пържените картофи, обясняват специалистите....
Наистина ли чипсът е вреден?Наистина ли чипсът е вреден?
02 Март
Освен мазнини чипсът съдържа и канцерогенно вещество, наречено акриламид. Това вещество се формира, докато се пържат картофите при висока температура. Акриламидът причинява рак. Той може да увреди нашето ДНК....
Кои са най-големите вреди от разтворимото кафе?Кои са най-големите вреди от разтворимото кафе?
14 Юли
Тази съставка се нарича акриламид и се води като потенциално опасен и вреден за здравето химикал....
Защо пържените храни са вредни?Защо пържените храни са вредни?
11 Дек.
Пържените храни могат да съдържат вредни акриламиди Акриламидът е токсично вещество, което може да се образува в храни при готвене на висока температура, като пържене и печене....
Учени: Шепа ядки дневно пази от ранна смъртУчени: Шепа ядки дневно пази от ранна смърт
13 Юни
Акриламидът действа като невротоксин, има канцерогенно действие и може да доведе до изменения в хромозомите....
Приготвяме ли неволно отровна храна у дома?Приготвяме ли неволно отровна храна у дома?
08 Февр.
Когато се готвят картофи при температура по-висока от 250 градуса по Фаренхайт или 121 градуса по Целзий, картофите отделят отровна субстанция, позната като акриламид....
Внимание, майки! Опасни химикали в 80 процента от бебешките храниВнимание, майки! Опасни химикали в 80 процента от бебешките храни
11 Ноем.
В тях са открити опасни химикали като арсен, олово, кадмий и акриламид....
Здравословно ли е пърженето на пара?Здравословно ли е пърженето на пара?
21 Март
Според Международната агенция за изследване на рака, акриламидът е класифициран като вероятно канцерогенен, което означава, че той може да повиши риска от рак....
Вредни храни с високо съдържание на захар и натрийВредни храни с високо съдържание на захар и натрий
08 Април
Когато такива храни се приготвят на високи температури, както се прави и картофеният чипс, се отделя акриламид....
Как да ядем правилно чесънКак да ядем правилно чесън
09 Ноем.
- Когато бива запържван, аминокиселините, мазнините и нишестето в чесъна образуват акриламид....
Опасно ли е прекаляването с пържени храниОпасно ли е прекаляването с пържени храни
10 Септ.
2
При пърженето на продукти, които съдържат въглехидрати, например картофи, се образуват акриламиди....