Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мескитово брашно - ползи и употребаМескитово брашно - ползи и употреба
06 Ноем.
Брашното от мескит може да се използва като ароматен подсладител за различни сладки изделия самостоятелно или в комбинация с други видове зърнени брашна....
Бадемово брашно – ползи и употребаБадемово брашно – ползи и употреба
03 Февр.
Благодарение на леко сладкия си вкус и копринена текстура, бадемовото брашно се ползва за приготвяне на лакомства като кексчета, малки кокоски, любими меденки и красиви френски макарони....
Брашно от киноа – ползи и употребаБрашно от киноа – ползи и употреба
26 Януари
Освен това киноата може да се похвали с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да са от полза за здравето на храносмилателния тракт....
Брашно от рожков - ползи и употребаБрашно от рожков - ползи и употреба
10 Февр.
Особености и предимства на брашното от рожков Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиБрашно от амарант - кулинарна употреба и ползи
04 Юни
Ползи от брашното от амарант Това брашно има високи антиоксидантни свойства заради витамините от група В....
Брашно от грах - кулинарна употребаБрашно от грах - кулинарна употреба
30 Януари
Кулинарна употреба на брашно от грах Брашното от грах се използва се в различни ястия - за по-добро усвояване. Не абсорбира мазнини при пържене....
Брашно от бакла - кулинарна употребаБрашно от бакла - кулинарна употреба
10 Ноем.
Няма много рецепти с бакла, в които да се ползва брашното от бакла самостоятелно, но 1/4 ч.ч. може да се добави вместо бяло брашно в почти всички рецепти за печива. Препоръчват се солени рецепти с това брашно....
Кулинарна употреба на малцово брашноКулинарна употреба на малцово брашно
03 Ноем.
Важен момент е то да се ползва умерено, тъй като прекалено многото количество малцово брашно може да доведе до превтасване на тестото и кисел вкус....
Какво да приготвим с брашно от елдаКакво да приготвим с брашно от елда
22 Юли
Структурната формула, в която са свързани, позволява на организма ни безпроблемно да ги усвои в полза на себе си, без значение от количеството. Брашното от зърна елда има сиво-кафяв цвят и леко горчив вкус....
Бухти с брашно от елдаБухти с брашно от елда
23 Януари
Предложете бухтите с брашно от елда с течен шоколад, пудра захар, мед или любими добавки....
Крекери с брашно от елдаКрекери с брашно от елда
31 Окт.
Важно е крекерите с брашно от елда да са с еднаква дебелина, за да се изпекат равномерно....
Меденки с брашно от елдаМеденки с брашно от елда
02 Окт.
Меденките с брашно от елда са чудни....
Бисквити с брашно от елдаБисквити с брашно от елда
10 Март
Студеното масло се смесва с брашното и се прави на трохи. Смесват се двете смеси и се оформя топка и се слага в хладилник за 10 минути. Разточва се между два листа хартия на дебелина 2-3 мм....
Палачинки с брашно от елдаПалачинки с брашно от елда
25 Ноем.
В купа разбиваме яйцата и постепенно добавяме водата, брашното и солта. Получаваме средно гъста каша (ако се добавили бяло брашно, изчакваме глутена да се отпусне)....
Мъфини с брашно от елдаМъфини с брашно от елда
12 Юли
Първо разбивате яйцето и белтъците. Намачквате сиренето, настъргвате кашкавала и ги добавяте заедно с другите продукти към яйцата. Разбърквате и получената смес сипвате във формички за мъфини. Поръсвате с маковото...
Просеник с брашно от елдаПросеник с брашно от елда
05 Юли
В дълбока купа сипваме брашната и ги разбъркваме със солта, захарта и бакпулвера. Добавяме киселото мляко разбито със содата, олиото, разбитите яйца и водата. Разбъркваме добре. Изсипваме рядкото, леко течно тесто в...
Хляб с брашно от елдаХляб с брашно от елда
29 Февр.
Закваската се смесва със 100 г брашно и 100 мл вода. Покрива се с домакинско фолио и се оставя в топло помещение да бухне за няколко часа. След това се омесва с всички останали компоненти....
Кекс с брашно от елдаКекс с брашно от елда
03 Дек.
Брашното от елда се смесва с пълнозърнестото брашно, пресява се и се добавя бакпулверът, захарта, какаото и солта. Разбърква се и се добавя олиото, водата, ванилията и всичко се хомогенизира....
Палачинки с брашно от елдаПалачинки с брашно от елда
25 Юли
Разбийте яйцето със солта и захарта и добавете на порции водата и брашното от елда. Ако е необходимо, коригирайте количеството на водата или брашното, докато се получи стандартната гъстота на палачинково тесто....
Питка с брашно от елдаПитка с брашно от елда
29 Окт.
1
Изсипваме сухите продукти в купа и разбъркваме. Постепенно добавяме олиото и водата, като ги редуваме. Месим до меко тесто, което да не лепне по ръцете. Оформяме го на питка, която украсяваме по свой избор. Оставяме да...
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
28 Януари
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Употреба и приложения на ябълковото брашноУпотреба и приложения на ябълковото брашно
08 Юни
Освен горепосочените начини за употреба ябълковото брашно може да се използва и като добавка в различни шейкове, смутита, чайове и други здравословни напитки....
Американски палачинки с брашно от елдаАмерикански палачинки с брашно от елда
30 Март
Поднасяме палачинките с брашно от елда със сладко по желание! Или със сирене и мед. Малко по-здравословно предложение са тези вкусни американски палачинки с брашно от елда, любима закуска....
Веган палачинки с брашно от елдаВеган палачинки с брашно от елда
10 Февр.
Елдата се смила на брашно в блендер или подходящ кухненски робот. Разбира се, може да се ползва и готово брашно. При желание може да се сложи и брашно от спелта като се запази общия грамаж....
Картофена баница с брашно от елдаКартофена баница с брашно от елда
17 Февр.
Картофената баница с брашно от елда е много вкусна....